Browse [LATEST] Qlik Sense Interview Questions & Answers - 2020
Qlik Sense Interview Questions and Answers

Browse [LATEST] Qlik Sense Interview Questions & Answers

Last updated on 26th Jun 2020, Blog, Interview Questions

About author

Rajkumar (Sr Qlik Sense Consultant )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 10+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 15212 Ratings 2899

Qlik [pronounced “klik”] provides an end-to-end platform which includes data integration, user-driven business intelligence and conversational analytics. The software company was founded in 1993 in Lund, Sweden and is now based in King of Prussia, Pennsylvania, United States.Qlik Sense Desktop is for free and as known today this won’t change

1. Clarify about QlikView?

Ans:

QlikView is the Business Intelligence device utilized by the University of St Andrews. Information from various University frameworks is consolidated and introduced in a solitary dashboard in a simple and reasonable way.

qlikView dashboards at the University of St Andrews are based on the accompanying standards:

  •  Dashboards must be successful to utilize
  •  Dashboards must help clients in completing their assignments
  •  Dashboards must give the correct sort of usefulness
  •  It must be anything but difficult to figure out how to utilize a dashboard
  •  It must be anything but difficult to recollect how to utilize a dashboard
  •  To use QlikView, you don’t need specialized skill in data frameworks, only a readiness to figure out how it can bolster you.

2. What sort of outline do we use in qlink view Admin?

Ans:

We for the most part utilizes bar outline, line diagram, combo graph, disperse diagram, framework graph, and so on.

3. Clarify Set examination in Qlink view?

Ans:

It is utilized for a set of gatherings. For the most part utilized in collected capacity like total (year., and so forth. Experience this keen blog to realize why QlikView is such an extraordinary Business Intelligence instrument.

4. Characterize Trellis Outline?

Ans:

In Trelli’s outline we can make an exhibit of diagrams dependent on first measurement. Bitmap diagrams are likewise made of trellis show.

5. Clarify Mini Chart? I’m not catching your meaning by sub reports and how we can make them?

Ans:

With the assistance of Mini Chart we can set kinds of modes rather than qualities in table mode. We can likewise change the colors.Read this QlikView Tutorial to take in more about likView now.

6. What is a Pivot Table?

Ans:

Rotate Table: A rotate table is better at the season of collection. We can likewise demonstrate a rotate table like a cross table which is a helpful element. Be that as it may, there is one detriment of it which is on the off chance that we need to sort a rotate table then we need to sort it initially as indicated by the main measurement then to the following.

7. Which diagram will we use for a long time distinction deal?

Ans:

Structured presentation we will utilize.

8. What is a Straight Table?

Ans:

A straight table is vastly improved at the season of arranging when contrasted with the rotate table as we can sort it as per any section according to our decision. In any case, it isn’t useful for gathering reason.

9. What number of measurements can we use in a Bar diagram?

Ans:

We can utilize just two measurement

10. Which qlikview object has just articulation and no measurement?

Ans:

Check outline and rundown box have just articulation and no measurement.

11. How can we utilize Macros in our application?

Ans:

We can utilize macros for different purposes like for reloading the application and to make objects.

12. What do you comprehend by layers in qlikview?

Ans:

The layers are fundamentally determined to the sheet object properties format where base, top, typical particular to the number – 1,0 and Experience this canny Infographic to find out about the qualities of qlikView now.

13. What is Dimensions?

Ans:

Measurements permit information examination from different points of view.

14. Clarify about Normalized Data?

Ans:

Very much Structured Form of Data, which does not have any repetition or excess of information. It’s a sort of Relational information. It’s for the most part utilized in OLTP sort of stuffs Denormalized Data – It’s an entire cluster of information with no relationship among themselves, with excess information. It’s fundamentally utilized in OLAP sort of stuff.

15. What Is Star Schema?

Ans:

The least difficult type of dimensional model, in which information is prearranged into certainties and measurements is known as Star diagram.

16. What is Snowflake Schema?

Ans:

A snowflake pattern is a distinction of the star blueprint. Snowflake is utilized to enhance the introduction of specific inquiries.

17. Clarify the interim match?

Ans:

The inner match is prefixed with the heap articulation which is utilized for interfacing diverse numeric qualities to at least one numeric interim.

18. Clarify inner match work()?

Ans:

Interior match work is utilized to create information containers of various sizes.

19. What is Container?

Ans:

A holder object is utilized to keep numerous graphs. We can utilize a compartment item to keep numerous diagrams in a similar box.

20. What do you comprehend by expanded interim match work()?

Ans:

Broadened interim match work() is utilized for gradually changing the measurements.

    Subscribe For Free Demo

    21. What are the new highlights in V 11?

    Ans:

    Holder Object;Granular Chart Dimension Control; Actions like, clear documented; metadata,etc are the new highlights in V 11.

    22. Clarify joins and its sorts?

    Ans:

    Join is utilized to change over the given information and at whatever point we are utilizing joins for changing over information it is known as promotion Data Merging.

    It has numerous sorts:

    •  Left join
    •  Right join
    •  Inward join, and so forth

    23. What is Left Join?

    Ans:

    Left join indicates that the join between the two tables ought to be left go along with, it utilizes before the word join. The subsequent table just contains the blend among two tables with the full informational index from the main table. When we have more than one regular field between at least two tables then we have engineered keys.

    24. Characterize right join?

    Ans:

    Right join determines that the join between the two tables ought to be correct go along with, it utilizes before the word join. The subsequent table just contains the mix among two tables with the full informational collection from the second table.

    25. Clarify Inner Join?

    Ans:

    Inward join indicates that the join between the two tables ought to be internal join. The subsequent table ought to contain the full informational collection from both the sides.

    26. What are modifiers?

    Ans:

    • Modifiers manage the Fields name.
    • For instance: sum({$<Region=>}Sales.
    • Returns the deals for current determination, however with the choice in “District” is expelled.

    27. Clarify Identifiers Syntax?

    Ans:

    • 0-Represents the unfilled set
    • 1-Represents the full arrangements of records
    • $-Represents the record of current determination
    •  $1-Represents the past determination
    • $_1-Represents the following determination
    • Bookmark01- means the Bookmark name

    28. Clarify 3-level engineering of qlikview Application?

    Ans:

    • 1-level: Raw information is stacked and we make VD
    • 2-level: VD is changed over in business login and the prerequisite of business and information display is made.
    • 3-level: Reading all VD from 2-level and we make a solitary VW.

    29. How does qlikview store the information inside?

    Ans:

    qlikview stores the information in VD as VD has information pressure ability. qlikview has preferred execution over other BI in light of its memory investigation approach.

    30. Clarify the confinements of Binary load for a qlikView Developer?

    Ans:

    Parallel Load can be utilized for just a single application implies we can just peruse the information from one VW application and additionally set contents is likewise a confinement.

    Course Curriculum

    Jump Start learning Qlik Sense Training & Enhance Your Skills

    • Instructor-led Sessions
    • Real-life Case Studies
    • Assignments
    Explore Curriculum

    31. For a qlikView Administrator, separate between subset Ratio and Information Density.

    Ans:

    • Subset Ratio: It is utilized for effortlessly spot issue in key field association.it is significant for key fields since they are available in numerous tables and don’t have a similar esteem.
    • Data Density: It is the field which contains the level of column which contains the non-invalid esteem.

    32. What is the utilization of Optimized Load?

    Ans:

    Upgraded stack is a lot uicker and ideal particularly for huge arrangement of information. It is conceivable if n o changes are set aside a few minutes of load and no separating is finished.

    33. Separate among keep and joins?

    Ans:

    Keep and joins do similar capacities yet in keep makes the two tables through join just makes the one table. Keep is utilized before the heap or select proclamations.

    34. Characterize engineered Key?

    Ans:

    Engineered key is where at least two tables comprising more than one normal section between them is called a manufactured key.

    35. What is the gradual load on Qlikview Architect?

    Ans:

    Steady load is only stacking new or changed records from the database. With the assistance of VD records we can utilize gradual Load.

    36. Separate among sets and let alternatives in qlikview?

    Ans:

    • Set: it allots the variable without evaluating the articulation.
    • Let: it allots the variable which evaluates the articulation.

    37. Characterize qlikview Resident Load.

    Ans:

    Occupant stack is a piece of stacking information in qlikview application. It is utilized for stacking information in tables which is as of now stacked in qlikview application.

    38. How we can streamline V applications?

    Ans:

    It very well may be advanced by making the information into vds. At the point when the finished vw application is changed into vd then this vd will be stored in the RAM.

    39. What is mapping load?

    Ans:

    Mapping load is utilized to make the mapping table that can be utilized for supplanting field esteem and field names.

    40. Characterize applied outline.

    Ans:

    Apply outline used to add fields to the tables with the assistance of different tables. It very well may be utilized as joins.

    41. What is the link?

    Ans:

    It implies arrangement of interconnected things i.e. any section or line which is identified with one another can be associated through link.

    42. Characterize No Concatenation.

    Ans:

    No Concatenation prefix is utilized to constrain the indistinguishable tables as two separate interior tables.

    43. Characterize associate articulation.

    Ans:

    It is utilized to set up an association with databases with the assistance of ODBC or OLEDB interface.

    44. What do you comprehend by Fact group of stars Schema?

    Ans:

    It is a consistent database structure of information Warehouse . It is structured with the assistance of De Normalized Fact..

    45. I’m not catching your meaning by RDBMS?

    Ans:

    It represents the social Database the executives System. It organizes the information into particular sections and lines.

    46. What do you comprehend by the term CAL in qlikview Server?

    Ans:

    Each customer needs a CAL to get associated with qlikview Server. The CALS are taken up with qlikview Server and tied with the server sequential number.

    47. Separate between V server and Distributor?

    Ans:

    V Server is a program that is introduced on PC with different CALS which enable clients to get to V Files on the server. Distributor is a program which oversees brought together control on our V documents and oversees how and when they are stacked and dispersed.

    48. What do you comprehend by previewing the perspective of the table?

    Ans:

    By this choice we can see the number of tables and related affiliations.

    49. How can we bring information into v?

    Ans:

    We use ODBC, OLEDB, SAP connectors, sort of information associations.

    50. How we can deal with Early Arriving Facts.

    Ans:

    We can stack information from ODBC, OLEDB, SAP connectors , by select articulations and we can likewise stack records like exceed expectations, word, and so on by utilizing Table Syntax.

    Course Curriculum

    Learn Qlik Sense Certification Course and Get Trained By Experts

    Weekday / Weekend BatchesSee Batch Details

    51. What sort of information we for the most part use?

    Ans:

    We utilize level documents, exceed expectations, VDs, and so on advertisement information.

    52.Can You tell me the Cross table Syntax?

    Ans:

    This table contains Attribute field and Data fields and No of qualifiers and contained load statements.

    53. Can you write an Incremental load script?

    Ans:

    • // First we have to load the tale and create one vd
    • Table name:
    • LOAD Primeid,
    • [food category],
    • [food item],
    • location,
    • last update
    • FROM
    • [C:\Users\likview\Desktop\EMP.xlsx] (ooxml, embedded labels, table is Sheet1.;
    • STORE FOOD into FOOD.VD(VD.;
    • //save the VW and Reload.
    • // once the reload done enter to edit script and write down below script
    • Final Script:
    • Table name:
    • LOAD Primeid,
    • [food category],
    • [food item],
    • location,
    • last update
    • FROM
    • [C:\Users\likview\Desktop\EMP.xlsx] (ooxml, embedded labels, table is Sheet1.;
    • // Load VD As we created and concatenate the table and VD…
    • concatenate
    • LOAD Primeid,
    • [food category],
    • [food item],
    • location,
    • last update
    • FROM
    • [E:\VW\FOOD.VD] (vd. Where not Exists(Primeid.;
    • //Once Concatenation is done load the same table as the Primary Key field and  create one inner join like below..
    • Inner Join
    • LOAD Primeid
    • FROM
    • [C:\Users\likview\Desktop\EMP.xlsx] (ooxml, embedded labels, table is Sheet1.;
    • STORE FOOD into FOOD.VD(VD.;
    • // Finally  Store VD

    54. We have a (VPR) repository in MS , how can you move data to the database?

    Ans:

    System Tab We have to select qlikView Management Services(MS.  In that repository Tab we need to select Repository Type XML Repository, give Database Name AS VPR and then  give Optional Path for creating Database.  check the migration data from the current repository Option. then Schedule the  Backup Settings based on requirement.

    Note: Files will Store only Zip Format.

    55. What exists() Not Exist(), can explain ?

    Ans:

    • Exist(. is used commonly in where clause is the values needed to load whatever we have already in VD those records need to load that time we are used Exist(. function.
    • Not Exist() these functions are used for Update and delete records updating in VD. These also we are using where clauses.

    56. How to find the total No Records in a VD?

    Ans:

    • we have one function to find-out the vd records no  using below Function.
    • vdNoOfRecords (‘path with filename’.

    57. How to find vd for which VW loaded Data?

    Ans:

    open the VD file in a text editor, notepad will do, and you can see which VW was used to create the file in the <CreatorDoc> tag.

    58. How to generate the table in qlikView without loading any tables from source?

    Ans:

    yes we have the option to load data within the script  using Inline load.

    Example:

    • edit script —> insert menu —> Load Statement –> Load Inline.

    here we can generate the data.

    • load * inline [
    • A,B
    • 1,AA
    • 2,BB
    • 3,CC
    • ];

    59. How To Find Out Particular Product % From All The Products?

    Ans:

    Using Pivot We can able to see use dimension is Product and Exp is Sales

    60. What are the different variables in qlikView?

    Ans:

    In qlikView we have two types of Variables they are

    • SET
    • LET.

    • SET: this is a static variable we are able to create in edit script only.
    • This is only used for constant values, set variables not able to do evaluations.
    • EX:   set  variable = ‘sathish’;   // here it shows Sathish.
    • a=10
    • b=20
    • set c=a+b   // here its display a+b only because the set variable is not able to do calculations.
    • LET: this variable is a dynamic variable, it’s Possible To evaluate the values like below, and front end also possible to create LET Variables.
    • a=10
    • b=20
    • Let  C=a+b   //  here let variable will give addition of a+b value 10.

    61. How many types of Bookmarks Available In qlikView?

    Ans:

    qlikview Have 4 Types Of Bookmarks They Are

    • Document Bookmarks.
    • User Bookmarks.
    • Private Server Bookmarks.
    • Shared Server Bookmarks.

    62. How do you find-out Duplicate records In qlikView?

    Ans:

    we are able to find-out Duplicate values Using count function.

    • Sum(Aggr(if(count(fieldname.>1,1,0.,Fieldname..

    63. How to hide columns in the pivot table ? and is it possible to hide the column in the Straight Table?

    Ans:

    In qlikView hide column option not available in pivot. But if we can write a Macro it’s possible.

    Straight Table we have an option to hide the column, Go to straight table Properties—-> Presentation Tab  —-> check the Hide Column Option (first select which column you need to hide then check the Hide column Option..

    64. How can you achieve the values shown in the bar chart?

    Ans:

    • Chart Properties —>  Expiration Tab –> Check the Values On Data Points Option
    • If you want to show values inside the bar Go to Presentation tab—> Select Plot values inside the segment option.

    65. Which function looks like  SL ‘IN’ Operator in qlikView?

    Ans:

    • In likView Match(. works Like SL IN Operator.
    • Match(. is Case Sensitive, if your Passing First Argument Is Capital letter  and values are small letter it will display 0.

    66. How to show multiple Expressions in a Text Box?

    Ans:

    we can able to show multiple Expressions In Text box using  ‘&  &’

    67. How to Create Dimensions in the Front End?

    Ans:

    we are able to create Dimensions in the Front end using Customized Dimensions .

    68. Is this Possible to find-out All Expressions In a VW File?

    Ans:

    Yes We Can able to see Expressions  in  One Place  Settings —> Expressions Overview.

    69. How to change the expiration Values Colors in the Pivot Table ?

    Ans:

    • we can change the values colors in the visual cues tab and we can give upper values and Lower values.
    • or select the expiration and Expand the Expiration and select Text Color in that description use If Condition we can change.

    70. How to Change the SubTotal Row Color ?

    Ans:

    Select The Dimension And Expand the Dimension And Select background  color in that description write Below Exp.

    • if(Rowno(. = 0,green(..

    here in pivot Chart Rowno(.=0 is v treat like subtotal row

    Qlik Sense Sample Resumes! Download & Edit, Get Noticed by Top Employers! Download

    71. I have data like ’98as32r9′ here i want to remove Alphabets How to achieve in qlikView?

    Ans:

    Here we can use Purgechar(. function to remove Alphabets in string.

    Purgechar(‘String data’,’a,b,c,d,….,z’.

    72. How can we perform two Employees  Comparison  using Alternative State ?

    Ans:

    Yes We are able to create Comparison of two employees using Alternative State .

    • First we need to create Alternate State in document properties in General Tab Press Alternate State Button And Create Two States.
    • And Take Two Filters taking  EMP Names Column  and Apply Alternate States One Is One filter and Second One Is Second Filter.
    • Create a Bar chart And Write Exp Like Below.

    Example 1:

    • Sum({State1 * $}Sal.

    this One will Show First filter Selected Employee Sal

    Example 2:

    • Sum({state2 * $}sal.

    This one will Show Second Filter Selected Employee Sal in the Same Bar Chart.

    73. How can we achieve Dimension Limit In Pivot table ?

    Ans:

    yes we are able to achieve the Dimension Limit in Pivot table.

    • Dimension Tab —> Calculated Dimension —> here we need to write a condition like below
    • =if(Aggr(rank(sum(sales..,ProductID, SalesmenID.<=5,SalesmenID.

    74. Tell me the Diff Between Date and Date# ?

    Ans:

    • Date(.:  this is for formatting the date.
    • Date#(.: this is for identifying the Date format.

    For Example: we have a table containing the Different Date Formats  this one needs to convert one format. This time we have to use both functions, first we should find out date formats then need to convert dates.

    • Date(Alt(Date#(Column,’DD-MM-YYYY’.,Date#(column,’DD.MM.YYYY’..,’DD/MM/YYYY’.

    75. What are the error codes and observations in qlikView?

    Ans:

    • No error
    • General error
    • Syntax error
    • General ODBC error
    • General OLE DB error
    • General custom database error
    • General XML error
    • General HTML error
    • File not found
    • Database not found
    • Table not found
    • Field not found
    • File has wrong format
    • BIFF error
    • BIFF error encrypted
    • BIFF error unsupported version
    • Semantic error
    • Error Code 3 = General ODBC error.

    76. We have some old scripts and need to add a new script while loading time is getting error(Execution of script failed. Reload old data”. What do you have to do?

    Ans:

    We have to check all scripts old and new separately if it’s working fine. We need to copy the whole old script and new script to the new VW file. It will work , and we need to copy all Frontend Designing also.

    77. How many services are available in qlikView?

    Ans:

    V Have total five Services they are

    • V Management Services
    • V Server Services
    • V Distribution Services ——> V Publisher Services
    • V Directory Service Connector
    • V Web Services.

    78. How can you write an Error Script?

    Ans:

    • set ErrorMode=0;
    • load * from A;
    • if ScriptErrorCount >1 then
    • Load next;
    • end if

    79. How to Share Objects to Users?

    Ans:

    • Yes the creator of the object can enable the sharing of the object with either everyone or to specific users.
    • Then other users can drag and drop that object from Repository. (an icon available on the document toolbar on Access Point.

    80. Write a Master Calendar script?

    Ans:

    First we have to load the source table then find-out the min date and max date and assign to variables. In between min and max dates we have to generate the calendar dates, using the below script.

    • LOAD DATE(MINDATE+IterNo(. -1. AS DATE WHILE (MINDATE+IterNo(. -1.<= NUM(MAXDATE.;
    • LOAD MIN(Date. AS MINDATE,
    • MAX(Date. AS MAXDATE Resident Wipro;

    Based on this Table you can find-out week, uarter, Year, Month and YTD Etc.

    81. How to show Table fields in List Box?

    Ans:

    • =Aggr(Only({1<$Table = {‘Table name’}>} $Field., $Field.

    82. How many types of triggers Available In V?

    Ans:

    We have 3 Types of triggers Available in qlikView.

    • Document Triggers
    • Sheet Triggers
    • Server Triggers

    1. Document Triggers:

    In this Document triggers Have Multiple Triggers

    Document Event Triggers:-

    • On Open
    • OnPostReload
    • OnEnyselect
    • OnPostRewduseData

    Field Event Triggers:-

    • OnSelect
    • OnChange
    • OnLock
    • OnUnlock

    Variables Event Triggers:-

    • OnChange
    • OnInput

    2. Sheet Triggers:

    • OnActiveSheet
    • OnLeaveSheet

    3. Server Triggers(MC.:

    • On A Schedule
    • On Event From Other Task
    • On External Event
    • On Multiple Events Complete

    83. How to find- out the data model in qlikView and how many types of views are available in qlikView?

    Ans:

    In qlikView  we can see data model in Table viewer, these two types

    • Source Table View
    • Internal Table view

    84. How to create a Key Table In qlikView ?

    Ans:

    • While loading time likView gets Some Synthetic keys , we can create a key Table and resolve the synthetic keys.
    • load Two tables and create one field in two tables using AutoNumberHash256(..
    • load the common fields as well as create fields using residents in two tables.
    • Once this is complete, drop the common fields  in two fact tables.
    • reload the VW and See Data Model using Ctrl+T we have created a key table.

    85. Which keyword can you write for Section  Access ?

    Ans:

    In Edit Script we should write below two keywords for applying Section Access

    • Section Access;
    • Load Section Access Table
    • Section Application;

    86. What is Narrative science in qlikView?

    Ans:

    • The Narrative science in qlikView is providing the word formatting Analysis  like to explain the Report using objects.
    • We have Extension For this use that one and create the Object and just select the chart V Automatically provide Sentences for that Report.

    87. qlikView Access point not Getting its Showing No Server what we need to do?

    Ans:

    Here we have done First Restart the Web Server Services but not Resolved That time I have solved this issue by running  repair option in  VS setup. Reapplied my qlikView server License. qlikView server is up and running.

    88. We have one scenario that is like we have data in one column like rows but we want data in one row with a comma separated. How do you achieve this?

    Ans:

    If we have data like columns rows data if we want comma separated data using those columns I will use subfield function.

    • Subfield (column name,’,’.

    89.  How to show two KPIs data in one Text object?

    Ans:

    For this I will write expressions in one text object using this &’ ’&.

    • =sum(sales. &’
    • ‘& avg(sales.

    90. Can you elaborate Set Analysis?

    Ans:

    Set analysis is a main part in frontend, set analysis we implement a combination of Identifiers, Operators and Modifiers. They are like below.

    $,1, $1, $2 these are identifiers and *, -, + and / these are Operators

    Tables columns we consider as modifiers.

    91. How to paste extensions in qlik Sense?

    Ans:

    We must download the extensions from GitHub or lik bench then we need to paste in our desktop in the below location.

    C:\Users\SatheshKumarE\Documents\lik

    92. How does the business analyst present one slide story and its should change the selection of how you can achieve?

    Ans:

    First create a story and then add a sheet from the sheet library that contains the visualizations.

    93. How to show the KPI with the sum of sales of all years since the year 2000, let’s assume the current Year is 2019?

    Ans:

    Yes we can achieve this using set analysis like below.

    • Sum({$<Year={“>2000”}>}Sales.

    94. We have script like sum(ty*amount – ty*Discount amount. How can you optimize this in application ?

    Ans:

    Yes we can do this in load script we can calculate and then we can sum it in frontend

    • Script level: ty*amount – ty*Discount amount as TYamount

    In KPI we can use like below.

    • Sum(TYamount.

    95. Scenario is we have 2 years historical data in vd but the data changed only Dec month so is there any way to insert only updated data?

    Ans:

    Yes we can do-it using where exist function.

    96. We have two filters and two charts as Clint required when they selected one filter its need to reflect only one chart 2 chart should not change as per selection how you can achieve?

    Ans:

    Yes we can achieve two ways one is throw set analysis and other way is Alternate state.

    • We can exclude particular field selection like below

    Sum({<Year=>}Sales. when we wright like this when you select any year from that field this chart won’t change

    • One more is just create an Alternate state and apply for one filter and one chart.

    97. Given the following script, if we execute the script what is the output result?

    Customer:

    Load*Inline [

    CustomerID, Customer

    12, Hema

    13, Latha

    ];

    Order:

    Load*Inline [

    OrderDate, CustomerID, Price, ty

    10/3/2020, 12, 500, 6

    12/2/2019, 12, 600, 7

    15/1/2018, 13, 200, 3

    07/6/2017, 13, 400, 2

    ];

    1. Customer and Order table will be loaded as separate table
    2. Customer table will be linked with the order table
    3. Order table will merge with the customer table
    4. Order table will forced concatenated with the Customer table

    Ans:

    1. Customer and Order table will be loaded as separate table.

    98. Given the following script, if we execute the script. What is the output result?

    Ans:

    Customer:

    Load*Inline [

    CustomerID, Customer, Year

    12, Hema, 2020

    13, Latha, 2018

    ];

    Order:

    Load*Inline [

    OrderDate, CustomerID, Price, ty, Year

    10/3/2020, 12, 500, 6, 2020

    12/2/2019, 12, 600, 7, 2019

    15/1/2018, 13, 200, 3, 2018

    07/6/2017, 13, 400, 2, 2017

    ];

    A. Customer table will be linked with the Order table but through a synthetic key table containing all the fields from Customer table

    B. Customer table will be linked with the Order table but through a synthetic key table containing CustomerID and Year field  

    C. Both 1 & 2

    D. None

    Ans:

    B. Customer table will be linked with the Order table but through a synthetic key table containing CustomerID and Year field.

    99. In the following scenario:

    Set vS = 2+3;

    Let vL = $(vS. & ‘+1’;

    What would be the value of vL?

    A. 6

    B. 2+3+1

    C. 5+1

    D. 5

    Ans:

    C. 5+1

    100. What does the following function do text (‘3.14’.?

    A. 3

    B. 1

    C. 4

    D. 14

    Ans:

    D. 14

    Are you looking training with Right Jobs?

    Contact Us
    Get Training Quote for Free