25+ Tricky SAP FICO Interview Questions with SMART ANSWERS
SAP FICO Interview Questions and Answers

25+ Tricky SAP FICO Interview Questions with SMART ANSWERS

Last updated on 04th Jul 2020, Blog, Interview Questions

About author

Manikandan (Sr SAP FICO Director )

High level Domain Expert in TOP MNCs with 8+ Years of Experience. Also, Handled Around 20+ Projects and Shared his Knowledge by Writing these Blogs for us.

(5.0) | 15212 Ratings 24096

These SAP FICO Interview Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your interview for the subject of SAP FICO . As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your interview, normally questions start with some basic concept of the subject and later they continue based on further discussion and what you answer.we are going to cover top 100 SAP FICO  Interview questions along with their detailed answers. We will be covering SAP FICO  scenario based interview questions, SAP FICO  interview questions for freshers as well as SAP FICO  interview questions and answers for experienced. 

1) Explain the term SAP FICO?

Ans:

SAP FICO stands for FI ( Financial Accounting) and CO (controlling). In SAP FICO, SAP FI take cares about accounting, preparation of financial statements, tax computations etc, while SAP CO take cares of inter orders, cost sheet, inventory sheet, cost allocations etc. It is the software that stores data, and also computes them and retrieves the result based on the current marketing scenario. SAP FICO prevents data lost and also does the verification and reporting of data.

2) What are the other modules to which ‘Financial Accounting’ is integrated?

Ans:

The other modules to which ‘Financial Accounting’ is integrated are

  • Sales and Distribution
  • Material Management
  • Human Resource
  • Production Planning
  • Controlling of financial transaction

3) In SAP FI what are the organizational elements?

Ans:

The organizational elements in SAP FI are:

  • Company Code
  • Business Area
  • Chart of Account
  • Functional Area

4) Explain what is posting key and what does it control?

Ans:

In order to determine the transaction type which is entered in the line item, a two digit numerical is used known as ‘Posting Key’

  • Posting key determines
  • Account Types
  • Types of posting. Debit or Credit
  • Field status of transaction

5) What is the company code in SAP?

Ans:

To generate financial statements like Profit and Loss statement, Balance sheets etc. company code is used.

6) How many Chart of Accounts can company code have?

Ans:

You can have one Chart of Account for one company code which is assigned.

7) For a Company Code how many currencies can be configured?

Ans:

There are three currencies that can be configured for a Company code, one is a local currency and two are the parallel currencies.

8) What are the options in SAP for Fiscal years?

Ans:

Fiscal year in SAP is the way financial data is stored in the system. In SAP, you have 12 periods and four special periods. These periods are stored in fiscal year variant that is:

  • Calendar Year: From Jan-Dec, April-March
  • Year dependent fiscal year

9) What is a ‘year shift’ in SAP calendar?

Ans:

SAP system does not know what is broken fiscal year e.g April 2012 to March 2013 and only understand the calendar year. If, for any business, the fiscal year is not a calendar year but the combination of the different months of two different calendar year and then one of the calendar year has to classified as a fiscal year for SAP and the month falling in another year has to be adjusted into the fiscal year by shifting the year by using the sign -1 or +1. This shift in the year is known as ‘year shift’.

Example: April 2012 to Dec 2012 is our first calendar year, and Jan 2013 to March 2013 is our second year, now if you are taking April-12 to Dec-12 as your fiscal year, then Jan-13 to March-13 automatically becomes the second year, and you have to adjust this year by using -1 shift, and vice versa if the scenario is reversed, here you will use +1 shift.

10) What is year dependent fiscal year variant?

Ans:

In a year dependent fiscal year variant, the number of days in a month is not as per the calendar month. For example, in year 2005, month January end on 29th, month Feb ends on 26th etc.

11) How taxes are taken care of in the SAP FICO?

Ans:

One of the major issues is Tax Slabs are not similar in all the countries. Also, there are additional taxes applicable there. SAP FICO has tax procedure already defined in it for various nations and the users are free to get the information regarding the same. The Tax amounts can be sent to stocks by default or the users are free to make challenges in them as per their need and convince. Thus, taxes are not an issue with the SAP FICO.

12) What do you know about the Substitutions and validations in SAP?

Ans:

They are generally defined assets for the different functional area. They can be accessed through two options and they are Document level and the line level. 

13) What are the major applications of SAP FICO you are familiar with?

Ans:

SAP FICO has some major applications for which it is actually known. It is widely considered I Financial accounting for handling a lot of tasks that matters to the organizations. In fact, all that matters in the accounting can easily be managed with this approach. It also has applications in the Asset and Cost Accounting. The Project system accounting can also be managed through it in a reliable manner. The users are free to consider it for the purpose of Consolidation. In addition to this, SAP FICO has large scale application in the Real Estate which is one of the emerging domains across the globe in the present scenario. 

14) What is WIP in SAP FICO?

Ans:

It stands for Work in Progress and basically defines the status of the asset that is under development mode in the SAP FICO. It is possible for the users to customize it if required.

15) Can you name a few methods with the help of which the vendor invoice payments can be taken care of?

Ans:

There are options for manual payments that can be made either in cash or through cherubs. Other options include electronic transfer. The SAP FICO keeps a close eye on all the transactions made through the latter option when the same is integrated with the accounts.

16) What exactly posting key is in FICO and what is its significance?

Ans:

It is basically an approach that enables users to determine the transaction type among the various possible options in the domain. Generally, it is a two digit number when is entered during defining of item. It simply give idea about the type of posting which can either be credit or debit as well as the type of accounts. Also, the status of transactions can also be recorded through it. 

17) What is the significance of financial general ledger accounting?

Ans:

It is used whenever there is a need for the organization to access the external accounts. It simply incorporate all the financial transactions of a business made within a specific time period. The users are free to keep up the pace simply even when the operational areas needs core accounting skills or have problems associated with them. 

18) What are the biggest benefits that you can have with the SAP FICO?

Ans:

There are certain benefits and a few major ones are spotlighted below:

  • One of the major benefit is accounting data is always correct. The users doesn’t need to worry about this
  • There is no upper limit on handling the accounts. Any number of accounts can be managed
  • It is useful in auditing as an eye can be kept on the transactions made by the business
  • It make sure of financial transparency
  • The detailed information about the expenses can be prepared and the same can then be considered for the purpose of preparing the future budgets
  • A lot of time and money can be saved
  • The users can make sure of financial outputs that can be trusted in the long run

19) What is Financial Statement version in the SAP FICO?

Ans:

It is basically a tool that is used for reporting. All the financial accounts can be extracted through it along with all the relevant information required by the users. It is possible to deploy it for the purpose of generating the outcomes of different agencies associated with a business. The same information can then be passed to the concerned authorities for the betterment. 

20) Tell something you know about a field status Group?

Ans:

When transactions are done, there are often fields which come up, this option is used or is enabled when they are not required while handling the tasks.

    Subscribe For Free Demo

    21) Describe the short-end fiscal year?

    Ans:

    The short-fiscal year is the result of the process when the user changes from the fiscal year to non-fiscal year or do the other way around. Such big changes take place when an organization becomes a part of the co-corporation group.

    22) What is the role of “document type” in SAP FICO?

    Ans:

    The primary role of document type is to define the number range of documents, types of accounts that are controlled by it and reversal of entries.

    23) In SAP, customer and vendor codes are stored at which level?

    Ans:

    When it comes to storing customer and vendor codes in the SAP, they are carefully stored at the client level. Moreover, it also means that extending the company code any organization can leverage the customer and vendor code.

    24) Explain the tolerance for the invoice verification?

    Ans:

    Tolerance defines whether the accounts or tax hold are on the invoice or not. Here are some of the common examples of tolerance that can be further defined in logistic invoice verification: –

    • Small differences
    • Quality variance
    • Price variance

    25) What are the country charts of accounts?

    Ans:

    Country charts of accounts contain the general ledger accounts that are necessary to meet the legal requirements of a country.

    26) Describe the concepts of one-time vendors in SAP FICO?

    Ans:

    For companies that deal with the high cash transaction, it is not practical to create the transaction code for each trading vendor. Therefore, the one-time vendor provides the one- time code for a vendor that can be used to make transactions and store the information.

    27) Define the dunning in SAP?

    Ans:

    Dunning refers to the process through which the payment chasing letters are issued to the customers. SAP is responsible to determine which letter will be issued to which customer for which overdue.

    28) What information do users need to provide while creating the credit area?

    Ans:

    The user who is creating the credit area in SAP needs to provide the description, controller name, currency, and risk category. Once done, they need to fill the fiscal variant to complete the credit area creation which will limit down their credit.

    29) What is posting period variants?

    Ans:

    Posting period variants refers to the time frame in which the transaction figures should be updated. It usually depends upon the control accounting period.

    30) What is field status?

    Ans:

    The field status refers to a method that is used to maintain the general ledger accounts in the SAP. It generally controls the fields which provide information to other primary accounts.

    31)What are substitutions and validations? What is the precedent?

    Ans:

    Validations are used to check settings and return a message if the prerequisite check condition is met.

    Substitutions are similar to validations; they actually replace and fill in field values behind the scenes without the user’s knowledge unlike validations that create on-screen msgs to the user.

    32)What is a controlling area?

    Ans:

    The Controlling Area is the central organizational unit within CO module. It is representative of a contained Cost Accounting envt where costs and revenues can be managed.

    33)Define relationship between controlling area and company code?

    Ans:

    A controlling area may include one or more company codes which must use the same operative chart of accounts as the controlling area. A Controlling Area can contain multiple company code assignments but a single company code can be assigned to only one controlling area.

    34)What is a fiscal year variant?

    Ans:

    Fiscal Year is a period of 12 months and SAP provides 4 special periods to posting adjustment Entries. Fiscal year determines posting periods. Posting periods are used to assign business transactions. Fiscal year may be year dependent or year independent.

    35)What are special periods used for?

    Ans:

    The Special periods in a fiscal year variant can be used for things like posting audit or tax adjustments to a closed fiscal year.

    36)What do you mean by year dependent in fiscal year variants?

    Ans:

    Year Dependent: the financial year is same as calendar year. Starting from 1st Jan to 31st Dec (where posting periods and the calendar months are equal)

    Year Independent: the financial year is different from calendar year Starting from 1st April to 31st March (where the posting period months are not equal to calendar year months)

    37)What are shortened fiscal year? When are they used?

    Ans:

    Shortened Fiscal Year: a financial year, which has less than 12 periods.

    38)What are posting periods?

    Ans:

    The Posting period variant controls which posting periods, both normal and special, are open for each company code. It is possible to have a different posting period variant for each company code in the

    organization. The posting period is independent of the fiscal year variant.

    39)What are document types and what are they used for?

    Ans:

    Document type is the identifier of different account transactions like SA for G/L,AA for Asset Accounting etc.The doc. Types controls things like type of the account that can be posted to, the number range

    assigned to it, and required doc header fields.

    40)How are tolerance group for employees used?

    Ans:

    Tolerance group stores Posting amount defaults. Tolerance groups are assigned to User ID’s that ensures only authorized persons can make postings.

    41)What are field status groups?

    Ans:

    Field status groups control the additional account assignments and other fields that can be posted at the line item level for a G/L account.

    42) Why would you use SAP FICO over other approaches?

    Ans:

    Employers ask this question to measure how well you understand the advantages of using SAP FICO. Your answer should show why SAP FICO is helpful in a financial career and how it could provide advantages that similar programs may not offer.

    Example: “SAP FICO tends to be more flexible than other approaches. It gives you more options for accounting integration and control, which is often missing in other systems. Unlike some other approaches, SAP FICO also lets you control financial statements that include multiple currencies.”

    Course Curriculum

    Learn Hands-On Practical SAP FICO Certification Course to Advance Your Career

    Weekday / Weekend BatchesSee Batch Details

    43) Why are financial statements necessary for a company?

    Ans:

    Companies need accurate financial reports to run smoothly. When answering this question, show the interviewer you understand how, why and when to generate financial statements. Explaining why financial reports are important to a company will help you assure your potential employer that you have the expertise needed to manage their financial data with minimal supervision.

    Example: “Financial statements allow a company to track how much they spend on specific transactions. These reports are beneficial since you create a digital record you can refer to in the future. Having electronic documents makes it easier to prepare and send them when the company needs to make decisions or plans. The ability to create electronic documents makes SAP FICO especially useful.”

    44) What does Year-Dependent Fiscal Year mean?

    Ans:

    When using SAP FICO, know how to create and monitor fiscal year reports for your company, which could span any 12-month period. Your answer to this question should show that you know how this term applies to SAP FICO. Consider also giving an example of how it might affect a company’s financial statement.

    Example: “Year-Dependent Fiscal Year is a useful function in SAP FICO systems that lets you generate and review financial reports for a specific fiscal year, which may be different from that calendar year. For example, not all months have 30 working days in a fiscal year. Based on various projects they are working on, an organization might need to end the month a few days early. One month might only have 20 days according to the Year-Dependent Fiscal Year.”

    45) What are some common reasons for errors in accounting, and what impact can they have on an organization?

    Ans:

    You may encounter some errors when using SAP FICO, so let your interviewer know that you can recognize the more common ones and what to do about them. When giving your answer, list some examples of common errors that a user can make in SAP FICO.

    Example:“Errors occur in SAP FICO for many reasons. It can be easy for the user to make a mistake, as even entering one number wrong will cause many issues in the organization. This mistake can lead to false information about profits and losses. Errors may also occur due to a fault in the system, accounting mistakes, bills or claims that are prepared incorrectly and failure to update sheets. To help prevent these types of situations, anyone who works in SAP FICO should carefully check their work before submitting it.”

    46) How do you take care of taxes in SAP FICO?

    Ans:

    You can configure taxes in SAP FICO and many finance careers will require you to do so. When you answer this question, show the interviewer you thoroughly understand how you can complete taxes using this system.

    Example: “Every company needs to configure their taxes according to their country, which you can easily do with SAP FICO. Additional taxes are also applicable in different countries. SAP FICO defines its tax procedure for different nations, so if I ever need to determine additional taxes in other countries, I can look them up in the SAP system.”

    47) What major applications of SAP FICO do you know?

    Ans:

    SAP FICO comes with multiple applications, so familiarize yourself with some of the system’s most common features before your interview. This will help you assure your potential employer that you can transition easily into a position that requires regular use of the SAP system.

    Example: “I try to stay up-to-date with SAP FICO as a whole, but I became especially familiar with accounts receivable statements in my last position. I can quickly generate reports that track new customer accounts, down payments and monthly invoices.”

    48) Explain the purpose of Document type in SAP?

    Ans:

    It is used to define the range of documents. It is used to control the types of accounts like assets, customers, etc. Moreover, it is also used for the reversal of entries. 

    49) What is APP in SAP Fico?

    Ans:

    Automatic Payment Program or APP is a tool given by SAP to companies for paying to their customers. It is a very useful tool used to avoid mistakes that can happen if perform manually. 

    50) Where do we use SAP FI?

    Ans:

    SAP FI module is used to manage financial accounting data in multiple companies, languages, and currencies. This module is mainly deal with the components like Inventory, Cash Journal, Accrual, Inventory, Fixed asset, Tax accounting, Account receivable and payable, General Ledger, Parallel valuations, financial statements, Master data governance, and Fast close functions. 

    51) Do you know about different submodules in SAP FI?

    Ans:

    • Banks
    • AR/AP
    • General Ledger
    • Travel Management
    • Lease Accounting
    • Fixed Assets, etc.

    52) How can internal orders be used?

    Ans:

    We can use the internal orders for:

    • Investment orders: In this, we can monitor internal jobs related to fixed assets.
    • Overhead orders: In this, we can monitor those internal jobs that relate to the cost center.
    • Accrual orders: In this, the accrued cost is calculated in CO as per offsetting posting.
    • Orders with Revenue: In this, we only calculate the cost controlling parts of sales and distribution. 

    53) What are the advantages of using Business areas in a company?

    Ans:

    When we use the business area, it becomes easy to configure. For this, we need to attach the company code along with other information in the business area. Moreover, with the usage of business areas in control, we can create a balance sheet, profit, and loss statement, and more ledger accounts for business areas. Thus, business areas are used for management accounting in some companies. 

    54) How can we manage the credit limit for the customer in FI?

    Ans:

    With the help of credit control in FI, it is possible to find out the credit limit for the clients. It is used in application components (sales and distribution, Account receivable) for credit management. We can use the credit control in this way- User exit- Distribution channel-Customer master- Company code.

    55) How can you create Credit Control Area in SAP?

    Ans:

    By using transaction code OB45 or path you can create Credit Control Area in SAP

    SPRO> enterprise structure >maintain structure>definition>financial accounting>maintain credit control area and then enter the following description

    • Update
    • Name of the credit control area in SAP
    • Currency
    • Description
    • Credit Limit
    • Risk Category
    • Fiscal Variant
    • Rep group

    56) What is posting period variants?

    Ans:

    In fiscal year posting period is a period for which the transactions figures are updated. The posting period variants in SAP is accountable to control which Accounting period is open for posting and ensures that the closed periods remain balanced.

    Course Curriculum

    Get Best SAP FICO Training from Industry Experts

    • Instructor-led Sessions
    • Real-life Case Studies
    • Assignments
    Explore Curriculum

    57) Explain in simple terms what is field status and what does it control?

    Ans:

    Field status group is a group configured in FSV (Field Status Variant) to maintain field status for G/L (General Ledger) accounts. It controls which field should suppress, display, optional and required.

    58) What is short-end fiscal year?

    Ans:

    A short-end fiscal year results when you change from a normal fiscal year to a non-calendar fiscal year, or other way around. This type of change happens when an enterprise becomes part of a new co-corporate group.

    59) What is an account group and where it is used?

    Ans:

    To control the data that needs to be entered at the time of the creation of a master record an account group is used. Account group exist for the definition of GL account, Customer Master and Vendor.

    60) What is the purpose of “Document type” in SAP?

    Ans:

    The purpose of ” Document type” in SAP is:

    • Number range for documents are defined by it
    • Types of accounts that can be posted are controlled by it, e.g Assets, Vendor, Customer, Normal GL account
    • It is used for the reversal of entries

    61) Is business area at company code level?

    Ans:

    No. Business area is at client level which means other company codes can also be posted to the same business area.

    62) In SAP, Customer and Vendor code are stored at what level?

    Ans:

    The Vendor and Customer codes are stored at the client level. It means that by extending the company code view any company code can use the customer and vendor code.

    63) How are tolerances for invoice verification defined?

    Ans:

    Tolerance determines whether the payable places matching or tax hold on the invoice. The following are the instances of tolerance can be defined for Logistic Invoice Verification.

    • Small differences
    • Moving average price variances
    • Quantity variances
    • Price variances

    64) How Does Firstlogic’s Global Data Quality Connector For Sap Systems Work?

    Ans:

    Firstlogic’s Global Data Quality Connector is integrated at the BASIS layer and communicates with the SAP Applications via TCP/IP leveraging SAP’s Remote Function Call (RFC) interface. As users make postal validation inquiries in either batch or real-time, calls are made outside of the SAP Application to Firstlogic’s RFC Server. Once the customer’s address has been received by Firstlogic’s technology, our Information Quality Suite parses, standardizes, and corrects records according to configurable business rules and local postal authority standards.

    To ensure your customer view is optimized, Firstlogic’s technology catches duplicates at the point of entry; not after redundant information has infected your SAP Environment. Before any customer, vendor, or business partner is committed to the database, Firstlogic’s Information Quality suite will immediately inspect the data upon input. The connector scans the entire database for duplicates and assigns a similarity match score to potential duplicates. At that point, the user can determine whether the entered record is unique or a duplicate that should be eliminated from the system. In addition, convenient Error Tolerant Searching is available for prompt and precise address recognition. This improves transaction processing, saves time locating records, and optimizes system efficiency.

    65) What Are The Benefits Of A Data Quality Solution?

    Ans:

    The biggest benefit is the confidence you have that your data is accurate. A data quality solution also allows you to: Manage customer data in different formats initially residing in separate databases Build and maintain successful relationships Better understand and service your customers Enhance knowledge management and business intelligence initiatives with reliable and accurate information Deliver clean, reliable data throughout your expanding information supply chains to all varieties of operational and analytical applications throughout your enterprise.

    66) Will First Logic’s Global Data Quality Connector For Sap Manage My International Data?

    Ans:

    Yes. Built on a global framework capable of validating address information for over 190 countries in a single processing pass, First logic’s Global Data Quality Connector for SAP allows you to identify country names, format and standardize addresses, correct missing address information, and assign postal codes for each respective country. Furthermore, First logic’s Easy IQ technology offers the ability to complete/populate addresses with minimal data or offer suggestions for possible matches. This easy address system is ideal in call centers or any transactional environment where data needs to be cleansed at the point-of-entry. The software improves real-time transactions for your call centers, sales, and support centers by providing accurate address data for your customer-facing employees. How easy is it to maintain First logic’s Global Data Quality Connector for SAP after implementation? Ongoing maintenance should be minimal. Once the solution is implemented and configured, typically maintenance will only be required when you receive postal directory updates, upgrade to a new data quality release, or decide to change your application or business rules.

    67) Can I Integrate A Data Quality Solution Within Other Software Applications?

    Ans:

    Data quality solutions can be fully integrated into CRM, ETL (Extract Transform Load), ERP, or BI solutions and have the advantage of being “seamless” to the end-user – reducing the learning curve, as well as decreasing the implementation time frames. Your data process flow should not have to be modified to add a new data quality solution. Through integration and strategic partnerships, you are assured that you are getting a best-of-breed solution. However, keep in mind it is not absolutely necessary for the solution to be fully integrated. First logic also provides tools that your organization can easily integrate on your own, and oftentimes stand-alone solutions may be more effective for specific projects.

    68) Is Linux Supported As A Frontend Platform?

    Ans:

    The “SAPGUI for the Java Environment” can be downloaded from the SAP FTP servers. This project (formerly known as PlatinGUI – platform-independent GUI) started in spring 1998 with the following objectives: build one GUI for all platforms (macOS, Linux, OS/2, Win32, AIX, HP/UX, Solaris, Tru64 …) provide Control-Enabling with Java Beans create a new, flexible GUI-architecture support web browser integration.

    69) Which Server Configurations Of mysap Business Suite Will Be Supported On Linux?

    Ans:

    SAP supports mySAP Business Suite on Linux for database and application servers in homogeneous and heterogeneous environments. Please get in contact with your hardware partner for system sizing and similar.

    70) Will A Customer Get Support When Recompiling The Linux Kernel Or Using 3rd-party Software That Modifies It?

    Ans:

    Usually there should be no need for recompiling the Linux kernel when using SAP software on Linux since the supported Linux distributors are shipping optimized kernels for the respective hardware architectures with revised and tested drivers. Any modification to the tested environment would furthermore make it nearly impossible for the Linux distributor to track a problem down. The same applies to 3rd party software that modifies the Linux kernel and is distributed only in a closed, binary-only, way. Therefore the following can’t be supported: Recompiling the Linux kernel, with or without source modifications Loading of 3rd party binary Linux kernel modules which have not been shipped by the Linux distributors Loading of any unsupported Linux kernel modules Loading of any closed source drivers.

    71) Which Databases Are Supported For my sap Business Suite On Linux?

    Ans:

    Supported databases for mySAP Business Suite on Linux are IBM DB2/UDB, Informix, Oracle, and SAP DB/MaxDB.

    72) Which Releases Of mysap Business Suite Are Supported On Linux?

    Ans:

    MySAP Business Suite on Linux is generally available for use in a productive environment starting with release 4.0B.

    73) What Are The Main Reasons For Sap Customers Choosing Linux?

    Ans:

    Each SAP customer has a unique set of reasons for running SAP on Linux, depending on the very specific customer’s SAP scenario. Among many reasons customers decide for Linux as the operating system of choice, because they seek increased Flexibility, Scalability with different sized commodity, or even large former Unix or mainframe systems, Freedom of choice for technology vendors, Replacing larger Unix-based SAP servers.

    74) Will Pricing Be Changed For my sap Business Suite On Linux?

    Ans:

    Standard pricing for mySAP Business Suite applies also to mySAP Business Suite on Linux.

    75) Where Can I Get Linux For my sap Business Suite?

    Ans:

    Linux distributors like Debian, Mandrake, Red Hat or SUSE offer Linux together with a set of other software packages, installation routines, documentation, and support. Whereas there is a de-facto standard for the Linux kernel itself, the distributions differ in other areas, especially in the administration area.

    SAP FICO Sample Resumes! Download & Edit, Get Noticed by Top Employers! Download

    76) Where Can I Get The Mysap Business Suite On Linux?

    Ans:

    You can order the mySAP Business Suite on Linux just like mySAP software on any other platform. If you are an SAP customer already, there will be no additional charges. From Release 4.6 onwards, the mySAP Business Suite on Linux is part of the standard delivery.

    77) Can I Execute User Exits? If Yes, How?

    Ans:

    Yes you can. after finding the user exit, you need to use, goto CMOD adds your user-exit to your project. Then activate the FM which you require. Now go into that function module there will be an Include program wit name ZX*. Double click on it, it will ask to create an object, answer it Yes and then write your code in it.

    78) When Entering Foreign Currency Fi Transactions Describe The Various Ways In Which The Exchange Rate Is Derived By SAP?

    Ans:

    The exchange rate can be entered through the following:

    • Directly on the document header.
    • Derived from the exchange rate table.
    • Indirectly, by entering the explicit local currency amount so the system is forced to use a specific exchange rate.

    79) What is the parallel and local currency in SAP?

    Ans:

    Each company code will have two Extra currencies, in addition to the company code, currency entered the company code data. The currency entered within the company code creation known as local currency and therefore the other two additional currencies are called parallel currencies.

    80) What is the short-end fiscal year?

    Ans:

    A short-end fiscal year results once you change from a normal fiscal year to a non-calendar fiscal year, or another way around.

    81) What is the report painter?

    Ans:

    The report painter is a default SAP reporting tool for the controlling module. It helps SAP to generate reports at a faster rate.

    82) Can We Change The Reconciliation Account In The Vendor Master?

    Ans:

    Yes, the reconciliation account can be changed in the vendor master provided that the authority to change has been configured.

    83) How Is Bank Reconciliation Handled In Sap?

    Ans:

    First of all the payment made to a vendor is posted on an interim bank clearing account. Subsequently, while operating reconciliation, an entry is posted to the Main bank account. One can do bank reconciliation either manually or electronically.

    84) What Are Terms Of Payments And Where Are They Stored?

    Ans:

    Payment terms are formulated in configuration and resolve the payment scheduled date for client/Vendor inventory postings. The planned date obtained via the payment is often modified on the individual bill if required.

    85) What Are Exchange Rate “factors”?

    Ans:

    Exchange Rate factors are the relation between one currency and another to which an exchange rate is enforced. For example, you may define the Indonesia Rupiah to US$ factor as 10000: 1. Combined with an exchange rate of 0.95 this would equalize to 9500 IDR to 1 USD.

    86) What is the importance of asset classes? What asset classes are there?

    Ans:

    The asset class is the main class to categorize assets. Every asset must be designated to only one asset class. Example of the asset class is furniture and fixtures, plant and machinery, and computers, etc. The asset class also contains G1 account which is debited. Whenever you create an asset master, it becomes mandatory to mention the assets class for which you are generating the required assets. So, whenever any asset transaction takes place, the G1 account connected to the asset class is automatically picked up and also the entry is passed.

    87) What is a ‘Value Field’ in the CO-PA module?

    Ans:

    Value fields are numbers or value related fields in profitability analysis such as quantity, sales, revenue, discount value, etc.

    Are you looking training with Right Jobs?

    Contact Us
    Get Training Quote for Free