[50+] Oracle Endeca Commerce Interview Questions and Answers
Oracle Endeca-Commerce-Interview-Questions-and-Answers-ACTE

[50+] Oracle Endeca Commerce Interview Questions and Answers

Last updated on 14th Nov 2021, Blog, Interview Questions

About author

Harish Aggarwal (Endeca Developer )

Harish Aggarwal is an SEO manager and an expert in JAVA, J2EE, API, BCC, CSC, Oracle, MySQL, (JSP, HTML, JavaScript, CSS, and AJAX. He has over 7 years of experience in the field and is a certified professionalist. His professionalism was helpful to crack job hunters.

(5.0) | 19258 Ratings 2627

Oracle Endeca Server is designed for discovery. Through its adaptable data model, columnar storage, and in-memory analytics, it joins the search, navigation, and analytics to give fast answers on structured and unstructured data. If you’re studying for Oracle Endeca Commerce Interview Questions for Expert or Freshers, you are at the right place. There are a lot of possibilities from many reputed companies in the world. According to analysis, Oracle Endeca Commerce has a market share of about 0.1%. So, You still can move ahead in your profession in Oracle Commerce Cloud. ACTE offers Advanced Oracle Endeca Commerce Interview Questions 2021 that supports you in cracking your interview & taking a fantastic job as Endeca Developer.


    Subscribe For Free Demo

    1. What is Shed light on the aspects of dimension search concerning Oracle Endeca?

    Ans:

      Apart from supporting record search which is facilitated by the engine of MDEX, it also helps the second type of keyword search also called the dimension search. The search queries related to dimension can also return values related to aspect and also comprises proper names that consist of the search terms.

    2. Difference Between Express Checkout And Checkout?

    Ans:

      Checkout
      Express checkout
      Guest- will enter all information (shipping, billing, review steps) and information is not savedExpress- Logged in user has information stored

    3. Describe the architecture of oracle e commerce production?

    Ans:

     Architecture of oracle e commerce production
    Architecture of oracle e commerce production

    4. What is Endeca MDEX Engine

    Ans:

      The query engine that is the core of Oracle Endeca Commerce which consists of the Indexer (Dgidx), the Dgraph, and the Agraph.The MDEX Engine loads the indices generated by using the indexing component of the Endeca Information Transformation Layer.

      Although the Indexer (also known as Dgidx) is mounted as a phase of the MDEX Engine package, in effect it is part of the ITIL process.

    5. What is OCC in Oracle?

    Ans:

      Oracle Commerce Cloud (OCC)

      Building on years of Oracle Commerce experience, this is Oracle’s SaaS/Cloud commerce service. It provides a balance of time to market, cost effectiveness and implementation simplicity.

    6. What is Oracle ATG nucleus?

    Ans:

      Nucleus is the mechanism that gives those components a place to live, and a way for those components to find each other. Nucleus organizes application components into a hierarchy, and assigns a name to each component, based on its position in the hierarchy.

    7. What is Oracle SOA Suite used for?

    Ans:

      Oracle SOA Suite is a comprehensive, hot-pluggable software suite that enables you to build, deploy, and manage integrations using service-oriented architecture (SOA). Oracle SOA Suite provides the following capabilities: Consistent tooling. A single deployment and management model.

    8. What is Default dimension search?

    Ans:

      Default dimension searches return individual dimension values, organized by dimension, for both single and multi-term queries.

    9. Mention what is the difference between dsp and dspel tags?

    Ans:

      DSP tags
      Dspel tags
      DSP tag library tags support runtime expressions. These tags use an id attribute to name the scripting variables they create.DSPEL tag library tags support JSTL Expression Language (EL) elements that are also evaluated at runtime.

    10. Describe oracle e commerce and experience high manager availability architecture?

    Ans:

     oracle e commerce and experience high manager
    oracle e commerce and experience high manager

    11. What is oracle commerce integration?

    Ans:

      The integration of Oracle CPQ and Commerce Cloud gives companies rules driven, configuration, quoting and pricing capabilities in the context of an online, self service experience. This allows companies to offer their partners and customers the ability to configure and purchase more complex product and services.

    12. What is bird’s eye view in oracle e commerce?

    Ans:

      When the envelope reaches the buyer it contains all the required documentation and the buyer pays for the goods. This is no different from the traditional way of physically collecting all the bits of paper and signatures at every stage and couriering them to the buyer or their bank.

    13. How to replatform in e-commerce?

    Ans:

      Replatforming your ecommerce store can be difficult. Here’s what you need to know to simplify the process and execute a successful migration.

    14. How to build an oracle e commerce?

    Ans:

      Set Up Profiles. Recognizing that no two businesses operate in the exact same manner, Oracle e-Commerce Gateway provides users with profile options to configure

    15. Describe the structure of oracle endeca server cluster?

    Ans:

     structure of oracle Endeca server cluster
    structure of oracle Endeca server cluster

    16. Explain the oracle endeca information discovery architecture?

    Ans:

      Oracle® Endeca Information Discovery is a complete solution for agile data discovery across the enterprise, empowering business user innovation in balance with IT governance and control.Endeca Server is a hybrid search-analytical engine that organizes complex and varied data from disparate sources.

    17. What is Oracle e-commerce database best practice?

    Ans:

      Oracle Commerce is a unified B2B and B2C ecommerce platform that makes your digital sales channels central to your company’s success by building personalized, online buyer experiences, innovating faster, and boosting sales.

    18. Describe the upgrade e commerce indexing method?

    Ans:

      UNCTAD B2C E-commerce index methodology. The index is calculated as the average of .update the data; otherwise the previous year’s data are used.

    19. What is supersede oracle endeca search platform?

    Ans:

      The Endeca Content Acquisition System provides a set of extensible mechanisms to bring both structured data and unstructured content into the MDEX Engine from a variety of source systems. Endeca Assembler dynamically assembles content from any resource and seamlessly combines it with results from the MDEX Engine..

    20.How to use a load balancer with oracle e-commerce?

    Ans:

      The Oracle Cloud Infrastructure Load Balancing service provides automated traffic distribution from one entry point to multiple servers reachable from your virtual cloud network (VCN). A load balancer improves resource utilization, facilitates scaling, and helps ensure high availability.

    21. What is oracle e commerce assembler application developer?

    Ans:

      The Assembler is an Oracle Commerce component that performs the following essential roles in any Oracle Commerce application:

      It acts as the runtime component of Experience Manager,a tool that enables the business user to configure the runtime appearance and behavior of the application.

      It accesses values from a variety of sources, including databases, Digital Asset Management systems, social media feeds, and the MDEX engine.

    22. What is an Oracle experience manager?

    Ans:

      Experience Manager is an extension to Oracle Workbench that enables rapid creation of rich, dynamic application pages. Experience Manager enables administrators to control site content without need for IT intervention.

    23. What is indexing in ATG?

    Ans:

      The process of indexing ATG product catalog data in Oracle Endeca Commerce works like this: ATG components transform the catalog repository data into Endeca records that represent Endeca properties, dimensions, and schema: An Endeca schema is created by examining the set of ATG properties to be indexed.

    24. How does the Oracle Commerce Cloud empower B2B and B2C business?

    Ans:

      It provides B2B customers out of the box solutions and enables them to have a similar online experience as retail consumers like B2C. B2C features like personalization, promotion and recommendations to urge on higher-order values and conversions are also given to B2B customers

    25. What is digital commerce lab ?

    Ans:

      The commerce laboratory is a new concept, where students practice their theoretical knowledge gained in the classroom. In addition, students carry on more and more experiments. Mock commerce and business activities are undertaken in laboratory.

    26. Is Endeca a CMS?

    Ans:

      Endeca CMS connectors are available for use in the CAS Console for Endeca Workbench or the CAS Server API. After you install the plug-in, the extensions are available and configurable using the CAS Console, the CAS Server API, and the CAS Server Command-line Utility.

    27. Mention what is the main difference between JSP and DSP tag libraries?

    Ans:

      JSP
      DSP
      JSP is involved in all the functionalities for web application development. Also, Jsp imports only the primitive data types.Dsp is an ATG specific tag library that involves executing only DAF framework resources. Also, Dsp imports all objects of type class

    28. Explain The Breadcrumbs cartridge ?

    Ans:

      The Breadcrumbs cartridge allows you to add navigation breadcrumbs to the sidebar of a page, so that the current navigation state is clearly visible to the end user. Users can clear refinements from the breadcrumbs individually or all at once.

    29. Comparing dimension search and record search?

    Ans:

      Record search
      Diamond search
      Use record search when you desire to search unstructured information that is no longer part of the dimension hierarchy.Use dimension search when the search phrases are included in your dimension hierarchy.

    30. What do you mean by the Application tier of Endeca?

    Ans:

      It is important to note that the Application tier of Endeca always reads the raw data that also manipulates the collection of a dataset into the Oracle MDEX Engine of Endeca and its respective indexes. The information transformation layer or ITL of this software comprises acquisition systems related to content and exudes practicality to the user.

    31. Describe the architecture of oracle e-commerce guide?

    Ans:

     oracle e commerce guide
    oracle e commerce guide

    32. How We Can Achieve Inheritance In Atg Repository Level?

    Ans:

      sub-type-property=”type”

      super-type=”super item”

      Hence all the features/properties of shippingGroup we can get it in hardgoodShippingGroup item also.

    Course Curriculum

    Learn Oracle Endeca Commerce Certification Training Course to Build Your Skills

    Weekday / Weekend BatchesSee Batch Details

    33. Differences Between The Item-type And Component-item-type In Definition(xml)file?

    Ans:

      Item type
      Component item-type
      When your property in the item-descriptor needs to hold only one value which is of type of any other repository item, use ‘item-type=”item name”’ attribute.when your property needs to hold a collection (set/array/map/list) of items of type of any other repository item,use data-type = “set/array/map/list” and component-item-type=”another Item name” to specify what type each one of the element in the collection

    34. What is Shed light on the engine of MDEX of Endeca Oracle?

    Ans:

      At the heart of the offerings made by Oracle Endeca, the MDEX search engine is regarded as a query engine and a performance indexing engine. The driver of MDEX is also considered to be an analytical database that also facilitates a hybrid search.

      It is also designed for ultrafast analysis and exploration of vastly changing datasets. In this context, it is important to note that these datasets are also quite diverse.

    35. Illustrate the process of dimension hierarchy about Oracle Endeca?

    Ans:

      The notion of dimension hierarchy in Oracle Endeca would facilitate one with additional control over the logical structure that can be used to organize the Endeca records.

      On the other hand, the dimension tree denotes that dimension values can have child and parent values. Quite interestingly, a dimension value can also have sub-dimension values.

    36. Provide a brief note on the Oracle Endeca Queries option?

    Ans:

      It is interesting to note that Oracle Endeca makes use of searches that are two-way in nature. These queries can be in the form of search queries of keywords and navigation queries. The questions related to navigation can also output records that are based on the application.

      It also facilitates the proper information related to the query. On the other hand, the search queries of keywords would also output records that are based on the keyword which is user-defined.

    37. What are Oracle Endeca Records in the context of its implementation in e-commerce sites?

    Ans:

      Records of Endeca are also regarded as entities that are present in your dataset in the process of navigating for records. These are also considered to be the main components of data. The attributes present in the primary units comprise a record schema that always denotes the model of data or records.

    38. Dimensions and dimension values

    Ans:

      Dimension values
      Dimension
      The top-most dimension value in a dimension tree is known as the dimension root.The top-most dimension value in a dimension tree is known as the dimension root. A dimension root always has the same name as its dimension.

    39. Illustrate the aspect of the notion of dimensions and values associated with size?

    Ans:

      The dimensions would also facilitate the vulgar way of arranging the records of datasets in a given context of data. In this background, one should note that a proportion comprises the relational dimensional values. On the other hand, the dimension root is the uppermost value of the dimension in a tree of aspects

    40. Describe the architecture of oracle commerce ITL?

    Ans:

    Architecture of oracle commerce ITL
    Architecture of oracle commerce ITL

    41. Illustrate the comparison process of record search and dimension search with respect to Oracle Endeca?

    Ans:

      It is quite impressive to note that record and dimension search have their respective strengths. You can opt to use the dimension search when the terms related to a query are included in your dimension hierarchy. On the other hand, you can use the record search when you are on the lookout for searching unstructured data that is not part of a dimensional hierarchy.

    42. What do you mean by discovery related to Oracle Endeca Information?

    Ans:

      Oracle Endeca Information discovery is also regarded as a platform for facilitating the applications related to innovation in a rapid manner as needed by a particular e-commerce business. The product comprises three features in the form of the studio feature, Oracle Endeca Server, and the suite related to integration.

      The Oracle Endeca Server is also regarded as a database that is analytical. It is also associated with arranging the varied and complex forms of data that have been inculcated into a flexible and faceted model of data.

    43. What is the process with the help of which the technologists and business professionals are utilizing the Oracle Endeca Information Discovery?

    Ans:

      It is vital to mention that business professionals utilize information discovery to explore various types of different data so that they can have a better understanding of the new and unfamiliar situation.

    44. What are the search characteristics additionally related to Oracle Endeca?

    Ans:

      It is important to note that there are a plethora of search features that can be inculcated in the application. For instance, there is a functionality called the spelling functionality that enables the results related to a search in a situation where there is a wrong input of the spelling.

    45. What are the useful Endeca resources that one must be aware of nowadays?

    Ans:

      Oracle Endeca comprises various resources like Agile Analytics which is also regarded as the Endeca product management blog. It also includes Endeca Oracle Information Discovery and its related sheet of data. It also consists of the Endeca Latitude.

      It also comprises a series of videos on Agile BI and the Endeca Latitude. All these resources play a crucial role to make sure that e-commerce websites can leverage their capabilities in the right manner.

    46. What do you mean by the Endeca Guided Search?

    Ans:

      The Oracle Endeca Search usually lacks a plethora of features that are typically offered by the Endeca commerce system. For instance, the aspect of data modeling and fast discovery against multi-entity data is another prominent feature of the Endeca Guided Search. It also comprises the features of the performance and scalability of the engine of MDEX.

      It has the ability to add to the capacity when needed. The Endeca Guided Search also features the new characteristics of dictionary and spelling. These characteristics are always contextual to the data that is within Endeca. It also comprises merchant empowerment with the help of the experienced manager.

    47. Define personalization with respect to Oracle Endeca of e-commerce sites?

    Ans:

      It is the notion of creating a unique experience for various types of customers whose interests are based on various types of shopping characteristics and demographics.

      The customer information is usually situated in the profile and is maintained at the e-commerce platform. On the other hand, the information related to the profile can be shared as required with Endeca guided search and assemblers.

    48. What are the oracle endeca guided search components?

    Ans:

      Oracle Endeca Guided Search has three fundamental components.

      These components are:

    • Endeca Information Transformation Layer (ITL)
    • Endeca MDEX Engine
    • Endeca Application Tier

    49. What is Endeca Information Transformation Layer (ITL)?

    Ans:

      Reads your raw source information and manipulates it into a set of Oracle Endeca MDEX Engine indices.

      The ITL consists of the Content Acquisition System (which consists of the Endeca CAS Server and Console, the CAS API and the Endeca Web Crawler), and the Data Foundry (which consists of data-manipulation applications such as Forge).

    50. Explain architecture of redefines oracle e commerce?

    Ans:

    redefines oracle e commerce
    redefines oracle e commerce

    51. What is Endeca Application Tier?

    Ans:

      Reads your raw source information and manipulates it into a set of Oracle Endeca MDEX Engine indices.

      The ITL consists of the Content Acquisition System (which consists of the Endeca CAS Server and Console, the CAS API and the Endeca Web Crawler), and the Data Foundry (which consists of data-manipulation applications such as Forge).

    52. What are endeca records, dimensions, and properties?

    Ans:

      Endeca records, dimensions, and properties.

      Endeca files and dimensions provide the logical structure for the facts in your Endeca application.This structure helps both navigation and search queries.This part introduces these three constructs, and describes their relationships to each other.

      Endeca records

      Endeca documents are the entities in your records set that you are navigating to or searching for Bottles of wine in a wine store, client documents in a CRM application, and mutual funds in a fund evaluator are all examples of information stored as Endeca records.

      Endeca data usually correspond to traditional records in a source database.

    53. What are Endeca Properties?

    Ans:

      Endeca properties are the primary attributes of an Endeca record.Are generally generated from a record’s source properties, using source property mapping. Consist of key/value pairs (property name/property value).

    54. Explain the keyword search?

    Ans:

      The two kinds of key-word search queries:

    • Record search and dimension search.

    • Record search

    • A record search query is Endeca’s equal to full-text search.

      Record searches return the following:

    • A set of data primarily based on a user-defined keyword(s).

    • Follow-on query information, based on the returned record set.

    55. So a record search query is made up of two parts?

    Ans:

      A set of dimension values that discover the presently defined record set (in other words, a navigation query). The search key and term(s). In essence, a record search query is a navigation query that is modified by means of a search key and terms.

    56. What is Dimension search?

    Ans:

      Dimension search queries return dimension values that have names that incorporate search term(s) the end user has specified. Unlike record search, dimension search does no longer require a search key.

      Dimension search usually searches any dimension values that have been identified as searchable for the phrases provided. You identify a dimension as searchable in Endeca Developer Studio.

    57. What is Combining search queries?

    Ans:

      Combining search queries lets you retrieve not only a subtle record set with follow-on query information, however additionally a separate set of navigable dimension values primarily based on the same keyword(s). You can present this separate set of dimension values to the end user as a more targeted listing of potential follow-on queries (in addition to the standard follow-on queries that accompany a record search)

    58. What is Oracle SOA Suite 12c?

    Ans:

      Oracle SOA Suite enables system developers to set up and manage services and to orchestrate them into composite applications and business processes. In June 2014 Oracle announced the release of SOA Suite 12c, promising “simplified cloud, mobile, on-premises, and Internet of Things (IoT) integration capabilities”.

    59. What is Oracle SOA Suite used for?

    Ans:

      Oracle SOA Suite is a comprehensive, hot-pluggable software suite that enables you to build, deploy, and manage integrations using service-oriented architecture (SOA). Oracle SOA Suite provides the following capabilities: Consistent tooling. A single deployment and management model.

    60. Describe the commerce service center server architecture?

    Ans:

     commerce service center server architecture
    commerce service center server architecture

    61. What is Endeca Queries?

    Ans:

    • Oracle Endeca Commerce uses two types of queries: navigation queries and keyword search queries.
    • Navigation queries return a set of records based on application-defined record characteristics (such as wine type or region in an online wine store), plus any follow-on query information.
    • Keyword search queries return a set of records or dimensions based on a user-defined keyword, plus any follow-on query information. For more information, see “Using Keyword Search.”

    62. Explain the Oracle Endeca Pipeline Creation?

    Ans:

      • Open the .eps file from the EAC simple catalog application folder.
      • Add two simple properties (id, name).
      • Add three dimensions (brand, color, price).
      • Configure the source record – Endeca record mapping.
      • Add dimension values for the price range dimension.

    63.What are Endeca Properties?

    Ans:

    • Endeca properties are the basic attributes of an endeca record.
    • Are usually generated from a record’s source properties, using source property mapping.
    • Consist of key/value pairs (property name/property value).
    • Can be searched and displayed.

    64. What is Oracle Endeca EAC Application Creation?

    Ans:

      The next step in creating a pipeline is to create an Oracle Endeca EAC application.

      • To create an EAC application, you can use the deployment template given by Oracle Endeca along with ToolsAndFrameworks. Open a command prompt in admin mode (Check this post if you are not sure how to open a command prompt in admin mode in windows.).
      • ENDECA_HOME/ToolsAndFrameworks/version/deployment_template/bin (in my machine it was in C:\Endeca\ToolsAndFrameworks\3.1.2\deployment_template\bin\deploy.bat) and run deploy.bat.

    Course Curriculum

    Get JOB Oracle Endeca Commerce Accounting Training for Beginners By MNC Experts

    • Instructor-led Sessions
    • Real-life Case Studies
    • Assignments
    Explore Curriculum

    65. What are Endeca records?

    Ans:

    • Endeca records are the entities in your data set that you are navigating to or searching for.

    • Records are the fundamental units of data.

    • Attributes are the fundamental units of a record schema which describes the data model of Records.

    66. Explain the Oracle Endeca EAC Application Initialization?

    Ans:

      • To initialize a simple catalog application,
      • Topen a command prompt in admin mode and move to ENDECA_HOME/Apps/simple catalog/control folder and run the initialize_services.bat.
      • T(In my machine initialize_services.bat was at C:\Endeca\Apps\simple catalog\control).
      • TEAC application initialization log can be found in the appendix section.

    67. What is Oracle Endeca used for?

    Ans:

      Oracle Endeca Server is designed for discovery. Through its flexible data model, columnar storage, and in-memory analytics, it unifies search, navigation, and analytics to deliver fast answers on structured and unstructured data.

    68. How to Indexing Data into MDEX?

    Ans:

      • baseline index.
      • Run load_baseline_test_data.bat (C:\Endeca\Apps\simple catalog\control\load_baseline_test_data.bat)
      • Run baseline_update.bat (C:\Endeca\Apps\simple catalog\control\baseline_update.bat)
      • Console log for both bat programs can be found in the appendix section.

    69. What is Oracle ATG Endeca?

    Ans:

      Oracle acquired Art Technology Group (ATG), a provider of e-commerce software and related optimization applications. In October, 2011, Oracle bought Endeca, which provided solutions for unstructured data management, Web commerce and business intelligence.

    70. What is the Oracle Commerce application structure?

    Ans:

     Oracle Commerce application structure
    Oracle Commerce application structure

    71. Mention what are the two types of cache that ATG repository maintains?

    Ans:

      The two types of cache that ATG repository maintains:

    • Item Cache

    • Query Cache

    72. How does Endeca search engine work?

    Ans:

      The Endeca Content Acquisition System provides a set of extensible mechanisms to bring both structured data and unstructured content into the MDEX Engine from a variety of source systems. Endeca Assembler dynamically assembles content from any resource and seamlessly combines it with results from the MDEX Engine.

    73. What is Oracle Endeca Information Discovery?

    Ans:

      Oracle® Endeca Information Discovery is an enterprise data discovery platform for advanced, yet intuitive, exploration and analysis of complex and varied data. Information is loaded from disparate source systems and stored in a faceted data model that dynamically supports changing data.

    74. What is Endeca search?

    Ans:

      Oracle Endeca Commerce is an eCommerce search engine that is renowned to provide personalized search experience and is a pioneer of the faceted search feature that helps users to find the exact product they are looking for.

    75. What is Oracle Atg Commerce?

    Ans:

      Oracle ATG Web Commerce provides an open, server-side environment for building and deploying dynamic, personalized applications for the web and other communication channels, such as email and wireless devices. Oracle ATG Web Commerce applications implement a component development model based on JavaBeans and JSPs.

    76. Is Endeca the end of life?

    Ans:

      Oracle’s Endeca hasn’t been refreshed or supported in years and is now at the end of its life.

    77. Explain what if the ATG applications are deployed on a cluster of servers?

    Ans:

      If the ATG applications are deployed on a cluster of servers then it is better to go for either Distributed caching or Locked caching.

    78. What is ATG programming?

    Ans:

      Programs, software, databases, and related documentation and technical data delivered to the U.S. Government customers are “commercial computer software” or “commercial technical data” pursuant to the applicable Federal Acquisition Regulation and agency-specific supplemental regulations.

    79. Mention what is the standard atg.repository.QueryBuilder interface defines?

    Ans:

      The standard atg.repository.QueryBuilder interface defines available query operations that repositories should support.

    80. Describe the architecture of Oracle e-commerce ATG?

    Ans:

    Architecture of Oracle e-commerce ATG
    Architecture of Oracle e-commerce ATG

    81. What are Oracle SOA Suite components?

    Ans:

      Oracle SOA Suite provides a comprehensive suite of components for developing, securing, and monitoring service-oriented architecture (SOA). Service components (BPEL process, business rule, human task, spring, and mediator) are the building blocks that you use to construct a SOA composite application.

    82. Does Oracle SOA Suite include WebLogic?

    Ans:

      Oracle Service Bus has become the Fusion Middleware strategic inter-application service bus going forward. … *These components are included in Oracle SOA Suite for Oracle Middleware via the inclusion of Oracle Internet Application Server Enterprise Edition in Oracle WebLogic Suite.

    83. What is Oracle SOA and OSB?

    Ans:

      As it turns out, OSB is Oracle-exe for Oracle Secure Backup. Well, it used to also stand for Oracle Service Bus – but starting with SOA Suite 12c – that is no longer the case. The OSB is no more (or at least: it is no more the acronym for the Service Bus).

    84. Why is OSB used?

    Ans:

      OSB provides message delivery based on standards including SOAP, HTTP and Java Messaging Service (JMS). It provides a great way for enterprise Information Technology departments to foster communication. Many companies have used OSB to let legacy systems communicate with new systems.

    85. How to Identifying a record set using a navigation query?

    Ans:

      To extend the concept introduced in this section one step further, a specific record set can be represented by a combination of dimension values. The example below adds another bottle of wine to our data set, Bottle G. Bottle G is tagged with the same dimension values as Bottle A (Red and USA). Executing a query on Red + USA would produce a record set including both Bottles A and G. Therefore, the recordset of Bottles A and G can be represented by the navigation query “Red + USA ”.

    86. Default and advanced navigation queries

    Ans:

      Default navigation queries allow only one dimension value per dimension. The following are examples of default navigation queries: Red Red + France Red + France + 1996 In order for a record to be returned for a default query, it must be tagged with all of the dimension values in the query. In other words, a default navigation query is an AND query.

    87. What is the typical Endeca application?

    Ans:

      The Endeca Assembler supports a wide variety of application features and user interface styles. Commonly, however, the primary page of an Endeca application has these four components:

    • Some type of navigation controls that contain the dimension values the user can select to navigate around the data set.

    • A record set that is made up of all the Endeca records that are valid results for the current query.

    • A set of navigation descriptors that tells the user which dimension values, if any, were used in the query that returned the current record set.

    • Some types of search controls that allow users to perform keyword searches.

    88. What is aDimension search?

    Ans:

      In addition to record search, the Endeca MDEX Engine supports a second type of keyword search called dimension search. Dimension search queries return dimension values that have names that contain search term(s) the end user has specified. Unlike record search, dimension search does not require a search key. Dimension search always searches any dimension values that have been identified.

    89. What is Default and compound dimension searches?

    Ans:

      Dimension search has two modes: default and compound. The difference between the two dimension search modes is:

    • Default mode returns single dimension values, organized by dimension.

    • Compound mode returns sets of dimension values.

    90. Explain how can you embed the output of a Java servlet (an ATG servlet bean) in a JSP?

    Ans:

      In order to embed the output of a Java servlet (an ATG servlet bean) in a JSP you need to add dsp:droplet tag with a bean attribute.

    91. What is Compound dimension search ?

    Ans:

      Compound dimension search extends the functionality of default dimension search by returning not single dimension values, but combinations of dimension values called navigation references.

    92. What is retail ATG?

    Ans:

      Oracle ATG Web Commerce enables you to deliver a personalized online buying experience for each customer by presenting relevant content and merchandising, personalized search, customized marketing programs, and tailored websites.

    Oracle CRM Sample Resumes! Download & Edit, Get Noticed by Top Employers! Download

    93. What is the full form of ATG?

    Ans:

      ATG – Automatic Test Generation.

    Are you looking training with Right Jobs?

    Contact Us

    Popular Courses

    Get Training Quote for Free