Top 25+ EBS Interview Questions & Answers [ ORACLE TRICKS ]
Oracle EBS Interview Questions and Answers

Top 25+ EBS Interview Questions & Answers [ ORACLE TRICKS ]

Last updated on 04th Jul 2020, Blog, Interview Questions

About author

Sivabalan (Sr Technical Director )

(5.0) | 16547 Ratings 4686

Oracle EBS is a set of integrated business applications provided by Oracle. … It combines a list of Oracle applications that help businesses with a wide variety of their processes. These focus on enterprise resource planning, customer relationship management, and supply-chain management.

1) How Many Primary Components Make Up The E-business Suite And Name Them?

Ans:


There are five primary components which make up the E-Business Suite. The components are:

  • the client,
  • forms server,
  • web server,
  • concurrent processor and
  • The Oracle database.

2) E-business Suite Architecture Has Many Other Components Aside From The Primary Components, What Are Some Of The Other Components Which Is Part Of The E-business Suite Architecture?

Ans:


Some of the other components are:

  • network infrastructure,
  • servers,
  • routers, and
  • load balancing devices.

3) Why Does Oracle Recommend Running The Concurrent Processing Node On The Application Tier?

Ans:

Because of fast network connectivity between the Concurrent Processing Node, and the Database Node, Oracle suggests the Concurrent Processing Node run on the application tier, whereas before Oracle suggested the Concurrent Processing Node run on the same tier as the database node.

4) Recommended By Oracle, What Is The Suggested Number Of Tiers The Architecture Should Have And Why?

Ans:

Two-tier architecture is the recommended number of tiers at a minimum to be ran on Oracle Applications, because with single tier architecture, contention can happen between the application and database processing, causing performance degradation.

5) What Configuration Takes Place When The Concurrent Processing Nodes Are Load Balanced?

Ans:

This type of configuration, which takes place when the Concurrent Processing Nodes are load balanced, is known as Parallel Concurrent Processing.

6) Difference Between Appl_top Directory And The Common_top Directory?

Ans:

The COMMON_TOP Directory consists of all files and directories used by all application products, whereas, the APPL_TOP directory consists of all product files and directories, to include all core technology files and directories, and the application context file and environment files.

7) What Is Atp? What Support Does The Atp Provide?

Ans:

ATP means Available to Promise; and has the ability to distribute from an existing inventory or backorder, to the new inventory. Once each order item has been ordered, then an estimated availability time is given.

8) Why Does Oracle Use Advanced Shipment Notice (asn)?

Ans:

ASN is what is used in Oracle, which records the transaction that has been received into inventory. Once that occurs a logical shipping transaction occurs, then the transfer of titles occurs, and the customers invoice is generated. The suppliers’ invoice can then be processed once the invoice for the customer has been generated.

9) If After Cloning, All Of The Concurrent Managers Did Not Start, How Would You Resolve The Issue?

Ans:

To resolve this issue, you would need to stop all of the middle tier services to include the concurrent managers. Then you would want to stop and restart the database, last but not least you would connect SQLPLUS as APPS user and run EXEC FND_CONC_CLONE.SETUP_CLEAN; COMMIT; EXIT;

10) A Concurrent Program Starts To Run Based On What Criteria?

Ans:

A concurrent program starts to run based on when the run is actually scheduled to start, whether or not the concurrent program has been placed on hold, depending on whether the program is compatible to run with other programs or not, and the priority of the request.

11) When The Priority Of A Concurrent Request Is Set; Who Is Responsible For Setting Up The Concurrent Request, And By Using What User Profile Option?

Ans:

The system administrator is the one responsible for setting the priority of a concurrent request. The Concurrent:Priority user profile option is what is used when setting the priority of a concurrent request.

12) How Many Life Cycle Stages Or Phases Does A Concurrent Request Have? Name The Stages?

Ans:

The life cycle stages or phases that a concurrent request goes through is three, but could be as many as four. The life cycle stages, also known as stages are:

  • pending,
  • running,
  • completed, and
  • inactive

13) The Startup Threshold For Concurrent Managers Is Defined By Which Two Profile Options?

Ans:

The two profile options, which define the startup threshold for concurrent managers are:

  • CONC:Manager Startup Threshold Limit and the
  • CONC:Manager Startup Threshold Time (minutes).

14) What Is Oam, And What Does This Application Provide?

Ans:

OAM stands for Oracle Applications Manager, and provides assistance with patch management.

15) What Is The Purpose Of Purging Transient Data, Which Is Stored In An Oracle E-business Suite System?

Ans:

When you purge data which is not needed periodically, it helps decrease backup times, reduces downtime when system upgrades are needed, as well as improve system performance and increases storage efficiency.

16) When Setting Up A Profile Option, Most Profiles Use The Security Hierarchy Type. What Are The Four Levels At Which These Profile Options Can Be Set At Going From The Lowest Level, To The Highest Level?

Ans:

The four levels are:

  • Site which is the lowest level,
  • Application
  • Responsibility
  • User (highest level).

17) What Is Oracle Alert?

Ans:

Oracle Alert, allows you to view the critical activities in your database immediately.

18) Name The Pre-defined Type Alerts?

Ans:

There are two pre-defined type alerts. Their names are periodic alerts, and event alerts.

19) Name The Products In The Oracle E-business Suite Technology Layer?

Ans:

The products in the technology layer are:

  • Oracle Application Object Library (FND),
  • Oracle Applications DBA (AD),
  • Oracle Common Modules (AK),
  • Oracle Applications Utilities (AU),
  • Oracle Workflow (WF),
  • Oracle Alerts (ALR), and
  • Oracle Applications Framework (FWK).

20) Which Three Oem Components Must Be Installed, To Manage The Forms Server?

Ans:

The three OEM components, which must be installed, are:

  • The OEM Management Server,
  • The OEM Console and
  • The OEM Agent.

    Subscribe For Free Demo

    21) There Are Six Types Of Sql Statements, Name Them.

    Ans:

    The SQL Statements are:

    • Data Definition Language (DDL) Statements,
    • Data Manipulation Language (DML) Statements,
    • Transaction Control Statements,
    • Session Control Statements,
    • System Control Statements and
    • Embedded SQL Statements.

    22) In Oracle There Are Background Processes, Which Processes Are The Most Important?

    Ans:

    The background processes in Oracle which are most important are:

    • SMON (System Monitor Process),
    • PMON (Process Monitor Process),
    • DBWR (Database Writer or Dirty Buffer Writer Process),
    • LGWR (Log Writer process), and
    • ARCH (optional archive process).

    23) How Many Access Control Layers Do You Have Within Oracle Applications?

    Ans:

    There are six access control layers, the first three layers of the stack are called core security; the first layer is function security, which is the base layer of the security stack, the second layer is data security, and the third layer is role-based access control (RBAC). Layer 4-6 is known as the administrative features; the fourth layer is called delegated administration, the fifth layer is provisioning features and the sixth layer is called self-service and approvals.

    24) How Many Program Library Types? Name The Library Types?

    Ans:

    There are two program library types, which are concurrent library and transaction library.

    25) What Is The Default Structure Name For All Descriptive Flexfields (dffs)?

    Ans:

    The name for the default structure is called Global Data Elements.

    26) The :block.field Mechanism Is Used For? What Happens If This Mechanism Is Used In Your Value Sets?

    Ans:

    This mechanism is only used for backward compatibility; if you use the :block.field mechanism in your value sets, your value sets will not be compatible with future releases of Oracle Applications.

    27) What Are The Steps To Enable The Shorthand Entry Feature?

    Ans:

    First you would go to the shorthand aliases window, you would then select the name and structure of the key flexfield, and thirdly you would want to check the enabled check box located in the shorthand region and then enter a prompt for the shorthand window. After you complete those steps, you would enter the maximum alias size, and then save your changes.

    28) What Are The Key Flexfields That Are Only Used In Oracle Applications By The Accounting Flexfield And No Other Flexfield?

    Ans:

    The key flexfields are

    • parent,
    • rollup group,
    • hierarchy level, and
    • segment qualifier information.10

    29) What Are The Seeded Business Events In The General Ledger?

    Ans:

    The seeded business events are:

    • Period Re-opened,
    • Journal Import Completed,
    • Account Disabled,
    • Period Opened,
    • Period Closed,
    • Journal Import Started,
    • Posting Completed,
    • Secondary Ledger Deleted,
    • Reporting Currency Deleted, and
    • Accounting Setup Completed.

    30) How Many Key Flexfields Are There In Oracle Financials?

    Ans:

    General Ledger

    • Accounting Flexfield
    • Assets
      • Asset Key Flexfield
      • Location Flexfield
      • Category Flexfield

    Service

    • Service Item Flexfield

    Receivables

      • Territory Flexfield
      • Sales Tax Location Flexfield

    Inventory

      • Item Categories
      • System Items
      • Sales Orders
      • Item Catalogs
    Course Curriculum

    Best Oracle EBS Certification Course to Boost UP Your Skills

    Weekday / Weekend BatchesSee Batch Details

    31) What Are The Benefits Of Flexfields?

    Ans:

    • Configure applications to support your own accounting, product and other codes.
    • Enable the construction of intelligent keys.
    • Configure application to capture additional data.
    • Use the application to validate values and value combinations entered by the user.
    • Support multiple flexfield structures depending on data context.

    32) What Are The Types Of Flexfields?

    Ans:

    • Key flexfield
    • Descriptive flexfield

    33) Key And Dexcriptive Flexfield Comparison?

    Ans:

    KEY FLEXFIELD

    • Owned by one application; used by many
    • Required to set up; not always required to use
    • Intelligent keys
    • Identifies entities

    DESCRIPTIVE FLEXFIELD

    • Associated with tables in a specific application
    • Setup is optional
    • No intelligence; only stores additional information
    • Captures additional information only

    34) What Is A Key Flexfield Qualifier?

    Ans:

    A qualifier is a label attached to a particular key flexfield segment so it can be located by the application requiring its information. A key flexfield qualifier can be of 2 types:

    • Flexfield qualifiers identify a segment in a flexfield.
    • Segment qualifiers identify a value set in a segment.

    35) Types Of Flexfield Qualifier?

    Ans:

    NATURAL ACCOUNT: Each Accounting Flexfield structure must contain only one natural account segment. When setting up the values, you will indicate the type of account as Asset, Liability, Owner’s Equity, Revenue, or Expense.

    • BALANCING ACCOUNT: Each Structure must contain only one balancing segment. Oracle GL ensures that all journals balance for each balancing segment.
    • COST CENTER: This segment is required for Oracle Assets. The Cost center segment is used in many Oracle Assets reports and by Oracle Workflow to generate account numbers. In addition, Oracle Projects and Oracle Purchasing also utilize the cost center segment.
    • INTERCOMPANY: GL automatically uses the intercompany segment in the account code combination to track intercompany transactions within a single set of books. This segment has the same value set and the same values as the balancing segment.

    36) Segment Qualifiers?

    Ans:

    • ACCOUNT TYPE: Asset, Liability, Owner’s Equity, Revenue, Expense, Budgetary Dr, and Budgetary Cr.
    • Budget entry allowed (Yes/No).
    • Posting allowed (Yes/No).
    • Control Account Reconciliation Flag: Available for specific countries.

    37) What Is The Implication Of Dynamic Insert?

    Ans:

    Dynamic Insertion is a feature which controls whether the user can enter new account code combinations from any form/window. If this feature is disabled, then the user cannot input new account code combinations from any window/form.

    Oracle applications use a particular form (called a Combination form) for directly entering the new code combinations. Users can enter new account code combinations only through this form if Dynamic Insertion is disabled.

    38) What Is Value Set?

    Ans:

    A value set is a definition of the values approved for entry or display by a particular flexfield segment. A value set may also contain a list of actual approved values although this is not required.

    • Some value sets permit a limited range of values; others permit only certain values; others have minimal restrictions.
    • Different flexfields can share the same value set. For example, a value set containing the names of regional offices could be used by many different flexfields.
    • Different segments of the same flexfield can use the same value set, for example a date value set. Segments defined to different structures of the same flexfield can share value set. Many of the report parameters used with Standard Request Submission (SRS) forms are tied to shared value sets.
    • Value sets do not have to have the same actual values defined for them.

    39) What Are Value Set List Types?

    Ans:

    • List of values (10 to 200)
    • Long list of values (> 200)
    • Poplist (> 10)

    40) What Is Value Set Security Type?

    Ans:

    • No Security: All security is disabled for this value set.
    • Hierarchical Security: With Hierarchical security, the features of the value security and value hierarchies are combined. With this feature any security that applies to a parent value also applies to its child values.
    • Non-Hierarchical Security: Security is enabled, but the rules of the hierarchical security do not apply. That is, a security rule that applies to a parent value does not “cascade down” to its child values.

    41) What Types Of Value Sets?

    Ans:

    • NONE: A value set of the type None has no list of approved values associated with it. A None value set performs only minimal checking of, for example, data type and length.
    • INDEPENDENT: Independent type value sets perform basic checking but also check a value entered against the list of approved values you define.
    • DEPENDENT: A dependent value set is associated with an independent value set. Dependent value sets ensure that all dependent value are associated with a value in the related independent value set.
    • TABLE: Table value sets obtain their lists of approved values from existing applications tables. When defining your table value set, you specify a SQL query to retrieve all the approved values from the table.
    • SPECIAL: This specialized value set provides another flexfield as a value set for a single segment.
    • PAIR: This specialized value set provides a range flexfield as a value set for a pair of segments.
    • TRANSLATED INDEPENDENT: This works similar to Independent type. However, a Translated Independent value set can contain display values that are translated into different languages.
    • TRANSLATED DEPENDENT: This works similar to Dependent type. However, a Translated Dependent value set can contain display values that are translated into different languages.

    42) How Many Segments Are There In The Key Flexfield(s) In Oracle General Ledger?

    Ans:

    Oracle GL Key flexfield can have 15 columns each representing a segment. However, the segments type can be:

    • Cost Center segment
    • Balancing segment
    • Account segment
    • Intercompany segment

    43) On Which Entity Is The Cross-validation Rule Applicable?

    Ans:

    It’s a feature of Key flexfield, applicable on Value Sets.

    44) What Is A Period In Oracle Gl?

    Ans:

    A Period corresponds to a time span within which transactions are entered prior to finalizing, otherwise called as close of the period.

    45) What Are The Period Types?

    Ans:

    Predefined period types in Oracle GL are:

    • Month
    • Quarter
    • Year

    46) Different Statuses Of An Accounting Period?

    Ans:

    • NEVER OPENED: Cannot enter or post journals.
    • FUTURE ENTERABLE: Enter journal, but cannot post. The number of future enterable periods is a fixed number defined in the set of books window. The number of future enterable period can be changed at any time.
    • OPEN: Enter and port journals to any open period. An unlimited number of periods can be open, but doing so may slow the posting process and can confuse users entering journals.
    • CLOSED: Cannot post journals in a closed period. Must reopen closed periods before posting journals. Should manually close periods after finishing month/quarter/year-end processing.
    • PERMANENTLY CLOSED: Permanently closed periods cannot be reopened. This status is required to Archive and Purge data.

    47) What Is An Adjusting Period And It’s Implications?

    Ans:

    Typically, the last day of the fiscal year is used to perform adjusting and closing journals entries. This period is referred to as Adjusting Period.
    Choosing whether to include an adjusting period or not in a calendar is a very important decision. There can be unlimited number of adjusting periods. Once the accounting calendar is used, changes to its structure to remove or add an adjusting period cannot be done.

    48) How Many Types Of Conversion Rates Are There In Oracle Gl?

    Ans:

    There are 5 basic types of conversion rate types predefined in Oracle GL:

    • SPOT: An exchange rate based on the rate for a specific date. It applies to the immediate delivery of a currency.
    • CORPORATE: An exchange rate that standardize rates for your company. This rate is generally a standard market rate determined by senior financial management for use throughout the organization.
    • USER: An exchange rate that you enter during foreign currency journal entry.
    • EMU FIXED: An exchange rate that is used by countries joining the EU during the transition period to the Euro currency.
    • USER DEFINED: A rate type defined by your company to meet specific needs.

    49) What Are The Three Essential Components Of A Gl Set Of Book?

    Ans:


    CHART OF ACCOUNTS

    • Your chart of accounts is the account structure you define to fit the specific needs of your organization.
    • You can choose the number of account segments as well as the length, name, and order of each segment.

    ACCOUNTING CALENDAR

    • An accounting calendar defines an accounting year and the periods it contains.
    • You can define multiple calendars and assign a different calendar to each set of books.

    CURRENCIES

    • You select the functional currency for your set of books as well as other currencies that you use to transact business and report in.
    • GL converts monetary amounts entered in a foreign currency to functional currency equivalents using supplied rates.

    50) What Is The Implication Of The ‘future Period” Field In The Set Of Book Definition Form?

    Ans:

    The value mentioned in the Future Period field represents the number of future enterable periods that users can use to input journal entries (provided those future periods are opened). However, consideration must be given to minimize the number of future enterable periods to prevent users from accidentally entering journal entries in an incorrect period.

    51) How Many Tabbed Regions Are There In The Set Of Book Definition Form? What Are The Names Of These Tabbed Regions?

    Ans:

    There are 5 tabbed regions in the set of books definition form.

    • Closing
    • Journaling
    • Average Balances
    • Budgetary Control
    • Multiple Reporting Currencies
    Course Curriculum

    Get Oracle EBS Training from Industry Experts Trainers

    • Instructor-led Sessions
    • Real-life Case Studies
    • Assignments
    Explore Curriculum

    52) Define Template?

    Ans:

    Template is a kind of form that is very much required before the creation of any other type of forms. It is a kind of form that incorporates attachments that are platform independent and associated with a particular library.

    53) PL/SQL hold on procedure parameters? or what are the 2 parameters that are obligatory for PL/SQL sort synchronous  program?

    Ans:

    Procedure/function (ERRBUF OUT RETCODE OUT ………………….)

    ERRBUF :- wont to write the error message to log or request file.

    RETCODE :- Populate log request file with program submission details information

    54) What’s price Set?

    Ans:

    1. the worth set could be an assortment (or) instrumentality of values.
    2. once ever the worth set related to any report parameters. It provides list of prices to the tip user to simply accept one in all the values as report parameter value.
    3. If the list of values required being dynamic and ever dynamical and outlining a table primarily based values set.

    55) What are ad-choc reports?

    Ans:

    Ad-hoc Report is created to fulfil one-time reportage desires. involved with or shaped for a selected purpose. as an instance, accidental tax codes or a poster choc info question

    56) What’s the rationale for not obtaining any knowledge once a multi org read is quire?

    Ans:

    1. to induce the info properly, the xxx-ALL should be documented and therefore the ORG_ID price ought to be specified to extract portioned knowledge.
    2. Multi-organ views area unit partitioned off by victimization ORG_ID.
    3. thus access through multi-organ views won’t come any roes, because the CLIENT_INFO price isn’t set
    4. Use HR_OPERATING UNITS to spot the organization obviate the OU on that question is predicated.
    5. Use FND_CLIENT_INFO package to line the worth in shopper INPO victimization set-org-contest.
    6. Execute find-client-info. Set-org-context („?);
    7. currently querying of multi-organ views may be done.

    57) However does one notice that mulier is installed?

    Ans:

    1. Multi organization design is supposed to permit multiple firms or subsidiaries to store their records with in a very single knowledge base.
    2. Multiple organization design permits this by partitioning knowledge through views in APPS schema.
    3. Implementation of Multi org usually includes quite one business cluster.

    To know whether or not multi-organ is existing or not

    select multi or flag

    form find-product-groups)

    1. If the result’s „Y? suggests that the info is cluster for multi-organ

    58) What area unit Handlers?

    Ans:

    Handler could be a cluster of packaged  procedures that is employed by Oracle Applications to arrange . PL/SQL code in forms.

    1. Handlers offer some way to modify the code in order that it becomes easier to develop, maintain and rectify.
    2. The packaged procedures accessible AN exceedingly in a very} handler area unit referred to as type the triggers by passing the name of the trigger as an argument for the procedure to method.

    Handlers area unit sorts :-

    1. a) Item Handlers
    2. b) Event Handlers
    3. c) Table Handlers
    4. d) Business Rules
    5. Handlers reside in program units within the type or in hold on packed within the info.

    59) What are AN application /Module?

    Ans:

    Application could be an assortment of forms, operate and menus

    60) What’s meant by APPL_TOP?

    Ans:

    Environment variable

    An software package variable that describes a side of the setting within which your application runs. to Illustrate, you’ll be able to outline AN setting variable to specify a directory path. 26

    $APPL_TOP: A setting variable that denotes the installation directory for Oracle Application Object Library and your alternative Oracle applications. $APPL_TOP is typically one directory level on top of every of the merchandise directories (which area unit usually cited as $PROD_TOP or $PRODUCT_TOP or $_TOP).

    61) Justify in brief wherever area unit the Custom, Forms, Reports, SQL Loader management files, Shell Script ASCII text file and executable files kept?

    Ans:

    Custom – $AU_TOP/resource

    Forms – $PROD_TOP/Forms/US

    Reports – $PROD_TOP/Reports/US

    SQL management Files – $PROD_TOP/Bin

    Shell Scripts – $PROD_TOP/Bin

    62) However does one set the operational unit context during a report?

    Ans:

    Begin

    DBMS-application-info. Set-client-info();

    End;

    63) Are you able to submit a synchronic request from the software package directly?

    Ans:

    Write a Shell script.

    Login to information

    Run the operate FIND-REQUEST. Submit()

    64) Make a case for a way to generate a trace file for a PL/SQL synchronic program for tuning?

    Ans:

    Check the? Enable Trace? check box up synchronic program registration window.

    65) However does one “write” to the synchronic request Log and Output file?

    Ans:

    FND_FILE.PUT(FND_FILE.LOG or FND_FILE.OUTPUT, );

    66) What’s the distinction between in operation Unit and Inventory Organization?

    Ans:

    Operating Unit :- a company that uses Oracle money management, Order management and Shipping Execution, Oracle liabilities, Oracle buying, and Oracle assets. it should be a sales workplace, a division, or a dept. associate degree in operation unit is related to a legal entity. Data is secured by in operation unit for these applications. every user sees data just for their in operation unit. To run any of those applications, you decide on a responsibility related to a company classified as associate degree in operation unit.

    an organization that you track inventory transactions and balances, and/or a company that manufactures or distributes product. Examples, embrace (but don’t seem to be restricted to) producing plants, warehouses, distribution centres, and sales offices. The subsequent applications secure data by inventory organization: Oracle inventory, Bills of fabric, Engineering, and add method, Master Scheduling/MRP, Capacity, and buying receiving functions. To run any of those applications, you want to opt for a company that has been classified as a listing organization.

    67) What’s the distinction between key flex field and Descriptive flex field?

    Ans:

    The Key Flex field is employed to explain distinctive identifiers that may have a more robust which means than victimization variety IDs. e.g. a vicinity variety, a value centre etc Dec Flex is employed to simply capture additional data. Key Flex fields have qualifiers whereas Dec Flex fields don’t. Dec Flex fields will have context sensitive segments whereas Key flex fields cannot.

    And an added different that KFF displays like text item however DFF displays like [ ] .

    68) That procedure ought to be referred to as to alter a DFF during a form?

    Ans:

    FND_DESCR_FLEX.DEFINE (BLOCK => ‘BLOCK_NAME’ ,FIELD => ‘FORM_FIELD_NAME’ ,APPL_SHORT_NAME => ‘APP_NAME’ ,DESC_FLEX_NAME => ‘DFF_NAME’ );

    69) That procedure ought to be wont to create the DFF scan solely at run time?

    Ans:

    FND_DESCR_FLEX.UPDATE_DEFINITION()

    70) However do I check if Multi-org is installed?

    Ans:

    SELECT MULTI_ORG_FLAG FROM FND_PRODUCT_GROUPS

    If MULTI_ORG_FLAG is ready to ‘Y’, then its Multi Org.

    Oracle EBS Sample Resumes! Download & Edit, Get Noticed by Top Employers! Download

    71) Why will Help->Tools->Examine raise a password?

    Ans:

    Navigate to the Update System Profile Screen.

    (navigate profile system)

    1. Choose Level: website
    2. Question up Utilities: Diagnostics within the User Profile choices Zone.

    If the profile choice Utilities: Diagnostics is ready to NO, folks with access to the Utilities Menu should enter the secret for the ORACLE ID of the present responsibility to use Examine. If set to affirmative, a secret won’t be needed.

    72) However associate degree API is initialized ?

    Ans:

    apps.gems_public_a pis_pkg.find_apps_initialize

    ( user_id => p_user_id , resp_id => p_resp_id , resp_app_id => p_resp_app_id)

    73) What square measure the supported versions of Forms and Reports used for developing on Oracle Applications unharnessed 11?

    Ans:

    The following supported versions square measure provided in Developer/2000

    Release 1.6.1:

    1. Forms 4.5
    2. Reports 2.5

    74) Explain Architecture Of Oracle Apps 11i?

    Ans:

    Apps 11i is Multi Tier architecture with Desktop Tier (Client Tier), Middle Tier (Application Tier) and Database Tier.

    75) What Are Various Components In Application/middle Tier?

    Ans:

    In Application Tier various components are Web Server, Forms Server, Reports Server, Concurrent Manager, Admin Server & Discoverer Server.

    76) What Is Multi Node System?

    Ans:

    Multi Node System in Oracle Applications 11i means you have Applications 11i Component on more than one system. Typical example is database, Concurrent Manager on one machine and Forms Server, Web Server on second machine.

    77) Does Rapid Clone Takes Care Of Updating Global Orainventory Or You Have To Register Manually In Global Orainventory After Clone?

    Ans:

    Rapid Clone automatically updates Global oraInventory during configuration phase. You don’t have to do anything manually for Global oraInventory.

    78) What Things You Do To Reduce Patch Timing?

    Ans:

    • Merging patches via admrgpch
    • Use various adpatch options like nocompiledb or nocompilejsp
    • Use defaults file
    • Staged APPL_TOP during upgrades
    • Increase batch size (Might result into negative)

    79) What Are Main Configuration Files In Web Server (apache)?

    Ans:

    Main configuration files in Oracle Apps Web Server are:

    httpd.conf, apps.conf, oracle_apache.conf, httpd_pls.conf, jserv.conf, ssp_init.txt, jserv.properties, zone.properties

    plsql.conf, wdbsvr.app, plsql.conf

    80) What Is Your Oracle Apps 11i Webserver Version And How To Find It?

    Ans:

    In order to find version under IAS_ORACLE_HOME/Apache/Apache/bin

    Execute ./httpd -version

    81) What Is Pcp Is Oracle Applications 11i?

    Ans:

    PCP is acronym for Parallel Concurrent Processing. Usually you have one Concurrent Manager executing your requests but you can configure Concurrent Manager running on two machines. So for some of your requests primary CM Node is on machine1 and secondary CM node on machine2 and for some requests primary CM is on machine2 & secondary CM on machine1.

    82) How To Compile Jsp In Oracle Apps?

    Ans:

    You can use ojspCompile.pl perl script shipped with Oracle apps to compile JSP files. This script is under $JTF_TOP/admin/scripts. Sample compilation method is

    perl ojspCompile.pl –compile –quiet

    83) Which is the most commonly used package in apps that uses Autonomous Transaction?

    Ans:

    FND_LOG, this is used for debugging. This has a procedure named string, which does a commit.

    Hence your debug messages are not lost in the event of rollback during unhandled exception.

    84) What is one of the limitations of Forms Personalization?

    Ans:You can not display interactive messages as you can using fnd_message

    85) Do you have to register feeder programs of interface to AOL ?

    Ans:

    Yes ! you have to register the feeder programs as concurrent programs to Apps.

    86) Difference between Key and Descriptive Flexfield?

    Ans:

    KEY FLEXFIELDDESCRIPTIVE FLEFIELD
    1. Unique Identifier1.To capture extra information
    2. Key Flexfield are stored in segment2.Stored in attributes
    3.For key flexfield there are flexfield Qualifier and segment Qualifier3. Context-sensitive flexfield is a feature of DFF. (descriptive flexfield)

    87) Can you call APPCORE library in CUSTOM library ?

    Ans:

    you cannot attach the APPCORE library to CUSTOM because it would cause a recursion problem    

              (because CUSTOM is attached to APPCORE). As of Oracle Applications Release 11i, you may

               attach the APPCORE2 library to CUSTOM. The APPCORE2 library duplicates most APPCORE  

               routines with the following packages:

    • APP_ITEM_PROPERTY2
    • APP_DATE2
    • APP_SPECIAL2

    These packages contain the same routines as the corresponding

    • APPCORE packages. Follow the documentation for the corresponding
    •  APPCORE routines, but add a 2 to the package names.

    88) How will you differentiate between VARCHAR & VARCHAR2?

    Ans:

    Both VARCHAR & VARCHAR2 are Oracle data types that are used to store character strings of variable length. Their differences are:

    • VARCHAR can store characters up to 2000 bytes while VARCHAR2 can store up to 4000 bytes.
    • VARCHAR will hold the space for characters defined during declaration even if all of them are not used whereas VARCHAR2 will release the unused space.

    89) What is the difference between TRUNCATE & DELETE command?

    Ans:

    Both the commands are used to remove data from the database.

    The difference between the two include:

    • TRUNCATE is a DDL operation while DELETE is a DML operation.
    • TRUNCATE drops the structure of a database and hence cannot be rolled back while the DELETE command can be rolled back.
    • The TRUNCATE command will free the object storage space while the DELETE command does not.

    90) What is meant by RAW datatype?

    Ans:

    RAW datatype is used to store variable-length binary data or byte strings.

    The difference between RAW & VARCHAR2 datatype is that PL/SQL does not recognize this data type and hence, cannot do any conversions when RAW data is transferred to different systems. This data type can only be queried or inserted in a table.

    Syntax: RAW (precision)

    91) What is meant by Joins? List the types of Joins.

    Ans:

    Joins are used to extract data from multiple tables using some common columns or conditions.

    There are various types of Joins as listed below:

    • INNER JOIN
    • OUTER JOIN
    • CROSS JOINS or CARTESIAN PRODUCT
    • EQUI JOIN
    • ANTI JOIN
    • SEMI JOIN

    92) What is the difference between SUBSTR & INSTR functions?

    Ans:

    SUBSTR function returns the sub-part identified by numeric values from the provided string.

    • For Example, [SELECT SUBSTR (‘India is my country’, 1, 4) from dual] will return “Indi”.

    INSTR will return the position number of the sub-string within the string.

    • For Example, [SELECT INSTR (‘India is my country’, ‘a’) from dual] will return 5.

    93) How does the ON-DELETE-CASCADE statement work?

    Ans:

    Using ON DELETE CASCADE will automatically delete a record in the child table when the same is deleted from the parent table. This statement can be used with Foreign Keys.

    We can add ON DELETE CASCADE option on an existing table using the below set of commands.

    Syntax:

    ALTER TABLE CHILD_T1 ADD CONSTRAINT CHILD_PARENT_FK REFERENCESPARENT_T1 (COLUMN1) ON DELETE CASCADE;

    94) What is an NVL function? How can it be used?

    Ans:

    NVL is a function that helps the user to substitute value if null is encountered for an expression.

    It can be used as the below syntax.

    NVL (Value_In, Replace_With)

    95) How TRANSLATE command is different from REPLACE?

    Ans:

    TRANSLATE command translates characters one by one in the provided string with the substitution character. REPLACE command will replace a character or a set of characters with a complete substitution string.

    For Example:

    TRANSLATE (‘Missisippi’,’is’,’15) => M155151pp1REPLACE (‘Missisippi’,’is’,’15) =>  M15s15ippi

    96) Why do we use COALESCE function in Oracle?

    Ans:

    COALESCE function is used to return the first non-null expression from the list of arguments provided in the expression. There must be a minimum of two arguments in an expression.

    Syntax:

    COALESCE (expr 1, expr 2, expr 3…expr n)

    97) How will you write a query to get 5th RANK students from the table STUDENT_REPORT?

    Ans:

    The query will be as follows:

    SELECT TOP 1 RANKFROM (SELECT TOP 5 RANKFROM STUDENT_REPORTORDER BY RANK DESC) AS STUDENTORDER BY RANK ASC;

    98) When do we use the GROUP BY clause in SQL Query?

    Ans:

    GROUP BY clause is used to identify and group the data by one or more columns in the query results. This clause is often used with aggregate functions like COUNT, MAX, MIN, SUM, AVG, etc.

    Syntax:

    SELECT COLUMN_1, COLUMN_2FROM TABLENAMEWHERE [condition]GROUP BY COLUMN_1, COLUMN_2

    99) Where do we use DECODE and CASE Statements?

    Ans:

    Both DECODE & CASE statements will function like IF-THEN-ELSE statement and they are the alternatives for each other. These functions are used in Oracle to transform the data values.

    For Example:

    DECODE Function 

    Select ORDERNUM,DECODE (STATUS,’O’, ‘ORDERED’,’P’, ‘PACKED,’S’,’SHIPPED’,’A’,’ARRIVED’)FROM ORDERS;

    CASE Function

    Select ORDERNUM, CASE (WHEN STATUS =’O’ then ‘ORDERED’WHEN STATUS =’P’ then PACKEDWHEN STATUS =’S’ then ’SHIPPED’ELSE ’ARRIVED’) ENDFROM ORDERS;

    Both the commands will display order numbers with their respective status as,

    If,

    Status O= Ordered

    Status P= Packed

    Status S= Shipped

    Status A= Arrived

    100) Why do we need integrity constraints in a database?

    Ans:

    Integrity constraints are required to enforce business rules so as to maintain the integrity of the database and prevent the entry of invalid data into the tables. With the help of the below-mentioned constraints, relationships can be maintained between the tables.

    Various integrity constraints are available which include Primary Key, Foreign Key, UNIQUE KEY, NOT NULL & CHECK.

    Are you looking training with Right Jobs?

    Contact Us
    Get Training Quote for Free